Het is al een tijdje bekend dat Disney in 2019 met een streamingservice komt. Nu is meer bekend over de inhoud van dat kanaal: vooral meer remakes en Star Wars.

De website Deadline kwam met informatie over de aankomende Netflixconcurrent. Zo staan er een aantal remakes van Disneyklassiekers in de pijplijn: Lady and the Tramp en The Sword in the Stone zullen waarschijnlijk dezelfde live-action behandeling krijgen als Cinderella, The Jungle Book en The Beauty and the Beast. Ook op televisiegebied blijft Disney uitmelken, met geplande series naar Monsters, Inc. en High School Musical.

En Star Wars, natuurlijk. Volgens CEO Bob Iger zal Disney zelfs ‘not just one, but a few Star Wars series‘ produceren, speciaal voor het streamingkanaal. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe Marvel-serie. En wat moet dat allemaal kosten? Volgens Iger zal een abonnement aanzienlijk goedkoper worden dan Netflix. Netflix mag dus wel oppassen, zou je denken. Maar misschien valt het mee: op Disneys kanaal komen geen films en series met een zogenaamde R-rating. Daarin blijft Netflix dus nog wel even de grootste speler.