Devil In The White City: DiCaprio doet weer gooi naar Oscar

Hierboven zie je het World Fair Hotel, gebouwd en ingericht door Dr. H.H. Holmes. Hij liet dat doen ter ere van de Wereldtentoonstelling in Chicago in 1893, aan de rand van de grootste kermis die de stad ooit had gezien. Pas later bleek echter dat het hotel was voorzien van gaskamers, een crematorium en meer van zulks.

Schattingen lopen uiteen, maar het schijnt dat Holmes in dit hotel tussen de 27 (het minimale aantal staat in ieder geval vast) en 200 mensen heeft vermoord, vooral vrouwen. Niet met een duidelijke reden, simpelweg omdat hij de mogelijkheid ertoe had. Een bizar verhaal dat uitnodigt tot verfilming.

Erik Larson schreef er een boek over, Devil In The White City, en Leonardo DiCaprio gaat er nu samen met regisseur Martin Scorsese proberen een Oscar-waardige film van te maken. Het is Leo’s zoveelste poging, en het zou toch een keer moeten lukken. DiCaprio en Scorsese werkten al samen aan Gangs Of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island en Wolf of Wall Street – Devil In The White City wordt dus de volgende in die reeks.

Op dit moment is er, naast de hoofdrolspeler en de basis voor het script, nog niets bekend over de film. Wanneer we meer weten over Devil In The White City lees je dat uiteraard hier.

Vind ons: