Nu aan het lezen:

De beste films van 2015 (deel 4)

De beste films van 2015 (deel 4)

 

Vandaag gaan we verder met de Beste films van 2015. Als volgende aan de beurt is Wesley. 

Straight Outta Compton
In de aanloop naar de release kon je er bijna niet omheen. Wekenlang domineerde de “Straight Outta (vul zelf iets in) memes” het aanbeeld van social media sites zoals Facebook en Instagram. Bij een film die zo gehyped wordt, is het altijd maar de vraag of ze het waar weten te maken. Gelukkig stelt Straight Outta Compton niet teleur. Het verhaal was voor de meeste mensen al bekend: de opkomst en ondergang van de controversiële rapgroep N.W.A. De film verveelt nooit en het verhaal is verweven met een dikke soundtrack. Straight Outta Compton is dé biopic van 2015 en mag hierom zeker niet ontbreken in deze lijst.

The Martian
Mark Watney, een geniale wetenschapper die als een moderne Robinson Crusoe als verstekeling achterblijft op Mars. Hij moet alleen zien te overleven en hopen dat er op tijd hulp komt. Gelukkig is hij botanist en zal hij al zijn kennis moeten aanwenden om levend van Mars vandaan te komen. De film zit wetenschappelijk goed in elkaar en Matt Damon stelt zoals gewoonlijk niet teleur in de rol van Mark Watney.

Spectre
James Bond, Daniel Craig, Sam Mendes, mooie vrouwen, Spectre, London, Rome en een Aston Martin DB5. Alle ingrediënten voor een Bond film zijn aanwezig. Na Skyfall moest Sam Mendes aan hoge verwachtingen voldoen en dit is zeker gelukt. Spectre valt terug op de wat klassiekere Bond films, met meer gadgets en meer humor maar hij weet toch het duistere -wat James Bond in voorgaande delen omringt- te behouden. Een film die zeker thuis hoort in deze lijst.

Dope
Malcolm, Jib en Diggy, drie zelfbenoemde 90’s hiphop geeks die samen opgroeien in de buurt Inglewood (ook wel The Bottoms). Een buurt vol met gangbangers, drugs dealers en junkies. Tussen al deze gevaren moeten ze als geeks zien te overleven. Buiten dat is het Malcolm zijn droom om toegelaten te worden op de prestigieuze universiteit Harvard, iets wat niet vanzelfsprekend is voor een jongen uit The Bottoms. Als hij wordt opgezadeld met een tas vol drugs die hij noodgedwongen moet verkopen lijkt die droom ineens heel ver weg. Dope is een originele kijk op het leven in de Amerikaanse achterstandswijken. In plaats van de cliché verhalen over dealers en gangleden wordt het verhaal nu eens verteld vanuit het oogpunt van een geek. De relatief onbekende cast is zeer verfrissend en ik hoop in de toekomst meer van ze te zien.

Creed
Ryan Coogler laat met Creed zien dat hij zelf ook een enorme fan is van de Rocky franchise. Iedereen die de films goed kent herkent de knipogen die gemaakt worden in de film naar de vorige delen. Michael B. Jordan speelt zijn beste rol tot nu toe als Adonis Creed, nakomeling van Apollo (de grootste rivaal en goede vriend van Rocky). Hoewel er genoeg drama aanwezig is wordt het nergens too much en straalt de film een zekere oprechtheid uit. De chemie tussen Adonis en Rocky is perfect en de vecht- en trainingsscènes geven je het gevoel dat je zelf ook de ring in wilt stappen. Een waardige opvolger binnen de franchise en met recht een van de beste films van 2015.

Leuk? Deel het even!
Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Typ en klik enter om te zoeken