De 10 slechtste films van 2015
Het is tijd voor lijstjes en geheel tegen de lijn der verwachtingen in beginnen we met de 10 Slechtste Films van het Jaar. Een handig lijstje! Mocht je van vrienden filmtips krijgen die in onderstaande lijst voorkomen weet je meteen wie je uit je leven kunt snijden. Kijk al deze films niet.
The Lazarus Effect (2015)
Regie: David Gelb
Cast: Olivia Wilde, Evan Peters, Donald Glover
Oordeel: Natte sokken in de winter, zonder uitzicht op droge voeten.
Hoewel de cast prima in orde is, en het aloude verhaal van Lazarus al een hele poos bodem biedt voor popcultuur, is deze iteratie van de mythe overbodig en slecht. Het is geen horrorfilm. Niet in de fysieke zin en niet op een dieper psychologisch level. Het plot is wazig en saai, en dat straalt op de hele film af. Pluspuntje is Donald Glover, hij haalt een ruime voldoende en het is altijd leuk om Childish Gambino op het witte doek te zien. Verder mag deze film snel uit het collectieve geheugen gewist worden, samen met de slechte geluidseffecten en niet aanwezige schrikmomenten. Kijk deze film niet.
https://www.youtube.com/watch?v=WGfOyzyK2cQ
Survivor (2015)
Regie: James McTeigue
Cast: Pierce Brosnan, Milla Jovovich
Oordeel: Een ex tegenkomen terwijl je spinazie op je voortanden hebt. En een koortslip.
Een filmstudio ergens in Hollywood, Californië in 2015: “Ik heb een goed idee jongens let op: in het jaar waarin James Bond glorieus terugkeert en alle records breekt, casten we Pierce Brosnan als een soort anti-Bond met nog minder charisma dan een Ikea läck tafeltje, in een film waarin we het ene plot over het andere heen laten duikelen. Dat herhalen we tot het zo complex wordt dat mensen vooral blij zijn als de film is afgelopen.” *Applaus*. Maar serieus: kijk deze film niet.
The Cobbler (2015
Regie: Thomas McCarthy
Cast: Adam Sandler, Steve Buscemi, Method Man(?)
Oordeel: Thuiskomen na een vervelende lange dag en inplaats van je vriend of vriendin tref je Adam Sandler aan.
Kijk deze film niet.
50 Shades of Grey (2015)
Regie: Sam Taylor-Wood
Cast: Dakota Johnson, Jamie Dornan
Oordeel: Verkeerde ingang, gescheurd condoom en niet werkend materiaal.
Was 50 Shades of Grey maar gewoon een échte pornofilm, dan was het misschien nog wat geworden. Dit flaccid excuus van een film is ironisch genoeg het resultaat van een regisseur die met gebonden handen moest toekijken terwijl de film die ze liever wilde maken veranderde in een slechte stuiverroman. Tip van de redactie: xtube. Kijk deze film niet.
Taken 3 (2015)
Regie: Olivier Megaton
Cast: Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssen
Oordeel: Laat je ontvoeren door de bandieten uit het eerste deel, dat is een leukere ervaring dan kijken naar het derde deel.
Het moest een keer klaar zijn en dat is het gelukkig nu. Taken 3 is een draak van een film, waarin niet eens een echte ontvoering plaatsvindt. Liam Neeson moet dringend opzoek naar een nieuwe “particular set of skills”, want deze begint erg oud te worden. Pluspuntje is Famke Janssen. Niet dat ze de pannen van het dak acteert, maar ze is Nederlands dus ja… Voor ik het vergeet: kijk deze film niet.
Mortdecai (2015)
Regie: David Koepp
Cast: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor
Oordeel: Teveel wijn-uit-kartonnen-pak gedronken zonder aanleiding op een dinsdagavond.
Deze doet een beetje pijn, aangezien Depp waanzinnig speelt in Black Mass. Toch moeten we een stokje steken voor zijn drang om maar altijd diep in de grime, met vervormde stem en speelgoedpoppen motoriek op de proppen te komen. Depp leverde de afgelopen jaren de ene na de andere flop af. Zowel financieel als artistiek. Laten we hopen dat Black Mass hem weer op het juiste spoor heeft gezet. 2016 wordt erop of eronder voor post-Pirates Johnny Depp. Ik wil nog wel aanraden om deze film niet te kijken, maar dat heb je waarschijnlijk ook niet gedaan en was je ook niet van plan.
Rendez-Vous (2015)
Regie: Antoinette Beumer
Cast: Loes Haverkort, Mark van Eeuwen
Oordeel: Na het inruilen van je iPad was je nieuwe iPhone 6s nog maar 950,- Helaas laat je hem vallen en is je scherm kapot en vond je Apple-care niet nodig.
Ik heb niet geteld hoevaak de billen van Loes Haverkort in beeld komen maar ik wil wedden dat haar kont vaker te zien is dan haar gezicht. En dat is niet erg, want de underbite van Haverkort is het spul waar nachtmerries van gemaakt worden. Pierre Boulanger (toegegeven, een zeer knappe vent) wordt dusdanig vaak houthakkend en zware spullen sjouwend in beeld gebracht dat je er bijna misselijk van wordt. Rendez-vous is heel weinig vorm en nog minder inhoud. De zogenaamde spanning die men zou moeten ervaren is er niet. Kijk deze film niet.
Hitman: Agent 47 (2015)
Regie: Aleksander Bach
Cast: Rupert Friend, Hannah Ware
Oordeel: Kan iemand alle scènes waar Hannah Ware in te zien is achter elkaar editten? Tnx.
Hitman: Agent 47 is minder saai dan de vorige Hitman film. Echter zegt dat helemaal niets. Alles aan deze film is bland. De film heeft verder 1 krachtig statement in zijn gelederen: niemand moet in de toekomst nog een poging wagen Hitman te verfilmen –maar dat advies wordt in het midden van de credits al in de wind geslagen. Kijk deze film maar als je wil: je bent wel gewaarschuwd.
Pixels (2015)
Regie: Chris Columbus
Cast: Adam Sandler, Kevin James
Oordeel: Naar de Arcade-hal zonder muntgeld, terwijl je gigantische koorts hebt, in Siberië, vergezeld door Adam Sandler.
Pixels is beschamend slecht. Deze film heeft geen enkel bestaansrecht en doet de toffe graphics en het (natuurlijk briljante) bronmateriaal niet alleen geen eer aan; het bezorgt het schaamrood op de kaken. Nooit eerder is er zo’n zwakke en beledigende stereotypering van gamers en ‘nerds’ neergezet. Nooit eerder is er een catalogus gebruikt met zo weinig correcte referenties en ontbrekende liefde voor het bronmateriaal. Maar bovenal is het nooit eerder zo ongemakkelijk geweest om te kijken naar Adam Sandler en vooral Josh Gad. Kijk. Deze. Film. NIET.
Rio, I Love You (2015)
Regie: José Padilha, e.a.
Cast: Rodrigo Santoro, John Turturro
Oordeel: Brazilië tijdens het WK 2014 in eigen land dat met 7-1 van Duitsland verliest.
Er wordt een absurd hoogtepunt bereikt zodra Tonico Pereira als moderne vampier met een prostituee op een brommertje naar het bos gaat en terugkomt om de stad te veranderen in een gezellige musical, met een routine die op Michael Jacksons Thriller gebaseerd lijkt maar dan heel erg niet. Dit verzin ik niet. Helaas duurt die beproeving bijna 20 minuten, en als je dan in de laatste scène van de film bent aangekomen lijkt er wat zelfbewustzijn te ontaarden, in de vorm van een paraglider die langs het iconische Jezus-standbeeld vliegt en wat cynische zinnen uitspreekt. Kijk deze film absoluut niet.
https://www.youtube.com/watch?v=tnJopwmTBIY