Aangezien het de maand was van de Dutch Comic Con, blijven we nog heel even in die sfeer hangen. De afgelopen dagen stond San Diego in het teken van Wondercon – een conferentie van de organisatie van Comic Con waar het volledig draait om comics.

Eregast dit jaar was Jason Fabok, de man achter de Justice League-serie van DC Comics. En hij had nogal wat te vertellen. Een van dé geheimen in de comicwereld is de echte identiteit van The Joker. Deze villain spreekt al jaren tot de verbeelding, en blijft tot ieders blijdschap terugkeren in films en series. En juist omdat we niet weten wie het nou precies is, wordt de mythe in stand gehouden. Maar daar komt verandering in.

Deze zomer wordt de echte naam en identiteit van The Joker onthult in de Justice League comics, zo gaf Fabok gisteren aan. Dat kon gelijk rekenen op wat negatieve reacties. En als je dat dan toch doet, doe het dan in een grote filmrelease zoals Suicide Squad. Zou mijn redenatie zijn dan. Maar hopelijk was dit slechts een manier om de reactie van het publiek te peilen en besluit DC Comics om hier gewoon helemaal af te blijven, dat zou toch het beste zijn.