David Simon werkt aan serie over Spaanse Burgeroorlog


David Simon, bedenker van onder andere The Wire en The Deuce, werkt samen met het Spaanse Mediapro (co-producent van o.a. The Young Pope) aan een nieuwe dramaserie, A Dry Run.

De serie volgt de leden van het Abraham Lincoln Battalion die vanuit de VS afreisden naar Spanje om daar te vechten tegen het fascisme tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

De grote lijnen van het verhaal staan al, en George Pelecanos en Dennis Lehane, beiden ook schrijvers van The Wire, zijn nu aan het project verbonden. Vooralsnog lijkt het erop dat het een zes uur durende miniserie gaat worden, maar dat ligt nog niet vast, aldus Mediapro oprichter Jaume Roures.

A Dry Run volgt de Abraham Lincoln en George Washington Battalions, beiden onderdeel van The International Brigade. The International Brigade was een republikeinse militaire eenheid die vocht tegen de rebellerende nationalisten van generaal Francisco Franco.

Het is nog wel even afwachten of de serie er echt gaat komen, op dit moment zijn alle partijen nog bezig met het budget. Mediapro is begonnen met de zoektocht naar potentiële co-producenten.

Vind ons: