Cine Zaterdag

Het internet kan een grote, gevaarlijke enge plek zijn, met zoveel content dat het soms het makkelijkst is om alles maar even af te sluiten en een boek te lezen. Of te converseren met iemand die dezelfde gedachte heeft gehad. Zo drastisch hoeft het van Cine allemaal niet, daarom hebben wij het filmnieuws van de afgelopen dagen voor je gebundeld. Naast nieuws hebben we ook een compilatiefilmpje, een lijstje (yes! lijstjes!) en de trailer van de nieuwe Alejandro González Iñárritu (!). Al het filmnieuws omtrent de San Diego Comic Con bundelen we in een ander item.

Als eerst Back to the Future. Nadat regisseur en bedenker Robert Zemeckis al heeft gezegd dat er nooit een remake komt zolang hij en Spielberg nog leven (dit schijnt zelfs contractueel vastgesteld te zijn ten tijde van de productie van de eerste film) is er toch nog leuk nieuws voor fans van de trilogie: er komt een comic reeks door uitgever IDW bekend van de (zeer succesvolle) Transformers comics en dat is goed nieuws. Het eerste plaatje van de artstyle zie je natuurlijk op Cine.

Nog niet klaar met Back to the Future? Doe dan deze quiz om te zien hoeveel jij weet van dit tijdloze meesterwerk.

Horror fans rejoice: Mama regisseur Andy Muscietti gaat aan de slag met de remake van Stephen Kings IT. Will Poulter (We’re the Millers, Maze Runner) speelt de nieuwe, hippere versie van Pennywise. Of hij dezelfde soort angst bij een hele generatie kan inboezemen zoals Tim Curry dat deed valt nog te bezien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de shapeshiftende nachtmerrie die IT is, maar liever hadden we een heel nieuw meesterwerk van King gezien. De creatieve inspiratie in Hollywood lijkt nogal opgedroogd de afgelopen jaren, en dus krijgen we de ene na de andere reboot en remake voorgeschoteld. In sommige gevallen pakt dat goed uit, in sommige gevallen een stuk minder. Omdat wij bij Cine overal voor openstaan zijn we naar sommige remakes toch best benieuwd. Hieronder een lijst met films waar we de komende tijd nieuwe versies van zullen krijgen.

Wargames (1983)

 

Commando (1985)

 

Overboard (1987)

 

Soapdish (1991)

 

Honey, I Shrunk the Kids (1989)

 

 House Party (1991)

 

The Neverending Story (1984)

 

Cliffhanger (1993)

 

Police Academy (1984)

 

Videodrome (1983)

 

Flight of the Navigator (1986)

 

Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989)

 

The Wild Bunch (1969)

 

Three Men and a Baby (1987)

 

The Harder They Come (1972)

 

Porky’s (1982)

 

Voor ieder wat wils dus. Wij kijken het meest uit naar Videodrome, The Wild Bunch en House Party.

Zie hier: The Worst Movie Special Effects Compilation EVER.

https://www.youtube.com/watch?v=zEVi9dfXjiQ

 

Dan is er nog het vreemde bericht dat Disney een live-action film gaat maken van Aladdin, die vooral gaat over de Geest. Dit betreft geen reboot maar een heel nieuw verhaal dat geschreven wordt door horror veteranen Damian Shannon en Mark Swift (Freddy vs. Jason). Dat is niet de enige live-action film (of reboot) die Disney de wereld in slingert; The Jungle Book, Beauty and the Beast, Mulan, Tinkerbell, Dumbo, Winnie the Pooh en (serieus) Fantasia’s Night on Bald Mountain staan allemaal in de planning voor een release de komende tijd (zeg maar gerust jaren). Wij zijn matig enthousiast.

En als laatst zoals beloofd, de trailer van de nieuwe Alejandro González Iñárritu, bekend van onder andere 21 Grams en de triomfantelijke winnaar van de Oscars van vorig jaar: Birdman. Leonardo DiCaprio (inclusief immense baard) speelt een begin 19de eeuwse jager, die wordt verraden en achtergelaten door zijn vertrouweling Tom Hardy. Wat opvalt in de trailer zijn de wijdse beelden van cameraman en cinematograaf Emmanuel Lubezki (ook verantwoordelijk voor het intense camerawerk in Birdman) en de ijskoude vlaktes waarop DiCaprio opzoek gaat naar wraak. Gaat Leo dit jaar met hulp van Iñárritu dan eindelijk een Oscar winnen? Als het verleden garanties geeft voor de toekomst dan is die kans erg klein.
 

Namens Cine: goed weekend!

Vind ons: