Deze week hebben we gekozen voor de korte film Two Cars, One Night, geschreven en geregisseerd door Taika Waititi. De korte film vertelt het verhaal van een jongen en  meisje die elkaar ontmoeten op een parkeerplaats van een afgelegen bar (waar ze waarschijnlijk zijn achtergelaten door hun ouders) in Te Kaha, Nieuw-Zeeland.

Kinderen die in een soms onveilige en vijandige wereld er toch het beste van proberen te maken, het is een specialiteit van Waititi. Je ziet het ook terug in zijn latere films Boy en Hunt for the Wilderpeople. Waititi weet de tragiek van het leven van jonge kinderen te combineren met humor en absurdisme.

Na deze korte film (die in 2004 zelfs een Oscarnominatie kreeg voor beste korte film) heeft de Nieuw-Zeelander flink aan de weg getimmerd met de al eerder genoemde Boy en Hunt for the Wilderpeople, maar ook met Flight of the Concords, Eagle VS Shark en What We Do in the Shadows. In 2017 kwam Thor: Ragnarok, zijn grootste film tot nu toe uit. Hij was trouwens ook verantwoordelijk voor de korte Thor filmpjes  (Team Thor en Team Thor Pt.2) die uitkwamen voor de release van de derde Thor film.

Geen slechte lijst, als je het ons vraagt. Op dit moment werkt Waititi aan een tv-adaptatie van What We Do in the Shadows en een nieuwe film genaamd Jojo Rabbit.