Cine Shorts: The Simpsons Travel Into The Future Couch Gag

Gisteren werd de lang verwachte en gevreesde overname van FOX door Disney werkelijkheid. Door de overname beschikt Disney nu over vrijwel alle Marvel-helden. Daarnaast zijn uiteenlopende franchises zoals Avatar, Aliens, Buffy the Vampire Slayer, The Simpsons en Bob’s Burgers ook eigendom geworden van het Huis van de Muis. Dat betekent waarschijnlijk niet dat Patton Oswalt zijn droom zal zien uitkomen, maar de nieuwe situatie zorgt wel voor de nodige mogelijkheden en complicaties.

Zo zijn de infamueze Couch Gags van The Simpsons, waarin gast-animatoren vaak de show en FOX als zender op de hak nemen nu ook ondergebracht in de portefeuille van Disney. Cult-animator Don Hertzfeldt deelde dit in 2017 al op zijn Twitter-tijdslijn:

‘disney you own this thing now sorry. but i am available to consult on the theme park ride’

Wat de komende tijd zal gebeuren in de nieuwe media-moloch die nu is ontstaan is een onderwerp wat veel film- en televisie professionals, media watchers en fans bezig gaat houden. We zullen moeten afwachten wat er gaat gebeuren, want er is weinig zeker in onze chaotische wereld. Behalve dat The Simpsons over 1000 jaar nog uitgezonden wordt, dan.

Vind ons: