Op 3 februari liep gans de VS uit om 1,33 miljard chicken wings te eten, slap bier te drinken en de Super Bowl te kijken, een sport waarbij twee teams opgefokte mannen om elke drie centimeter balwinst elkaar steeds verder gaande hersenschade toedienen. Dat moeten ze natuurlijk allemaal zelf weten, maar daar zijn wij niet zozeer in geïnteresseerd. Voor ons is het interessante aspect de nieuwe stroom trailers, teasers en anderszins nieuwe materiaal dat we te zien krijgen van de blockbusters die in de nabije toekomst te zien zullen zijn en die in zo licht verteerbaar mogelijke, hapklare brokjes gesneden worden om niet af te leiden van het consumeren van de 1,33 miljard kippenvleugels. Vaak biedt dit slechts een kleine amuse aangezien de zendtijd voor de spotjes bizar veel knaken kosten: recent uitgebrachte trailers worden vaak terug gesneden naar dertig seconden, soms is er daadwerkelijk sprake van dertig seconden aan nieuw materiaal. We hebben de meest veelbelovende sneak peeks verzameld en de volledige trailers geplaatst wanneer die voorhanden waren, cuz that’s how we roll! Aangezien drie trailers/teasers films zijn uit langlopende franchises, zijn er wellicht lichte spoilers te bekennen, dus wees gewaarschuwd.

Avengers: Endgame

Veel van de vragen die eerder zijn opgeworpen door de eerste trailer worden nog steeds niet beantwoord door deze teaser, maar wat wel duidelijk is is dat de film ons in elk geval een blik gunt op onze aardkloot, getraumatiseerd en moeizaam worstelend met de nasleep van het succes van het genocidale plan van Thanos. We zien een uitgestorven New York, Steve Rogers in een therapiesessie en een team van bij elkaar gesprokkelde overlevende Avengers op aarde terwijl Tony Stark en Nebula stevig aan het klussen zijn geslagen in de ruimte en Thor op eigen houtje zijn queeste probeert te voltooien. Gezien de gewoonte van Marvel om trailers te voorzien van red herrings en materiaal dat niet in de uiteindelijke film belandt kunnen we eigenlijk weinig concluderen, behalve dat de overgebleven helden niet opgeven. Zoals Steve Rogers zegt in een voice-over: ‘Some people move on. But not us… Not us.’

 

 

Us

Speaking of which: Lupita Nyong’o en Winston Duke herenigen zich na Black Panther in deze nieuwe horrorfilm van Jordan Peele, waarvoor na het fenomenale Get Out de verwachtingen hooggespannen zijn. Nyong’o en Duke spelen de vader en moeder van een gezin dat een weekendje gaat besteden in een strandhuisje in het gezelschap van vrienden. De lol is er echter snel af als een viertal dubbelgangers verschijnt om het gezin te belagen. Een intrigerend horrorconcept zo oud als de wereld krijgt een nieuwe twist in Us, een film waar wij erg naar uitkijken.

 

Hobbs & Shaw

We zijn een beetje de tel kwijtgeraakt hoeveel films er nu eigenlijk zijn gemaakt in de Fast & Furious franchise: van de tweede (of was het de derde film?) kunnen we ons vagelijk herinneren dat de homo-erotische subtekst al dan niet onbedoeld de testosteronbom onschadelijk maakte toen de zweterige alfamannen om de haverklap oneliners uitkraamden als ‘I’m on your ass now, bitch!’, ‘I’m gonna get yo ass!’ en ‘Yo ass is mine!’. In deze spin-off worden de cocky Cockney Shaw (Jason Statham) en de gespierde wetsdienaar Hobbs (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) tot elkaar veroordeeld om de cybernetisch opgepimpte booswicht Brixton (Idris Elba) een halt toe te roepen. Van homofobie naar robofobie, het zijn baby steps, maar de actie ziet er spectaculair uit en de drie heren zijn geen van allen gespeend van charisma, dus wellicht wordt dit toch een guilty pleasure.

 

 

Captain Marvel

Over iets meer dan een maand is Captain Marvel te zien op het witte doek in de eerste Marvel-film met een superheldin in de hoofdrol. Brie Larson speelt Carol Danvers, een aan adrenaline verslaafde piloot die in de ruimte terecht komt en daar superkrachten ontvangt in een intergalactische oorlog. Eenmaal terug op aarde is het aan S.H.I.E.L.D.-agenten Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Phil Coulson (Clark Gregg) om dit ongeleide projectiel in goede banen te leiden. Plottwist: de film speelt zich af in de jaren negentig, lang voordat Iron Man en de Avengers zich aan de wereld introduceerden, dus Jackson en Gregg krijgen de gepatenteerde digitale botox-behandeling van Marvel die al eerder toegepast werd. Met een sterrencast met onder andere Jude Law, Ben Mendelsohn en Annette Bening en de terugkeer van Lee Pace als Ronan the Accuser en Djimon Hounsou als Korath the Pursuer uit de eerste Guardians of the Galaxy, zal deze film een eerste blik werpen op Marvels vervolgplannen na Avengers: Endgame. Zin in!