Deze week hebben we gekozen voor Firebase. De short, gemaakt door Neill Blomkamp (die we allemaal kennen van District 9) is niet alleen een korte film, maar eigenlijk ook een showcase voor zijn eigen studio genaamd Oats Studios.

Firebase speelt zich af tijdens de Vietnamoorlog, en volgt de Amerikaanse soldaat Hines terwijl hij langzaam gek wordt in de duistere jungle. Een kleine waarschuwing: hij is behoorlijk gewelddadig.

Oats Studios

Blomkamp richtte in 2014 de studio op om een veilige omgeving te creëren waar men kan experimenteren met verhalen en visuals. In de afgelopen jaren zijn er al een aantal korte films door de studio geproduceerd, allemaal terug te vinden op het Youtube kanaal van Oats Studios. Het is ook interessant om de speciale Twitch stream te kijken (bijna 4 uur!) waarin Blomkamp uitlegt wat hij met Oats Studios hoopt te bereiken.

Mislukte Kickstarter

Het werk van de studio, hoe kort ook, ziet er veelbelovend uit, en Blomkamp lijkt er heilig in de geloven dat de studio (en haar werk) alleen kan bestaan als de online gemeenschap dat toestaat. Het daarom jammer dat Oats Studios er niet in geslaagd is om genoeg geld bij elkaar te krijgen met hun Kickstarter-campagne, want de short is heel erg tof. Hopelijk weet Blomkamp zijn toekomstplannen toch nog te verwezenlijken.