Cine Shorts: Enough

De Kerstdagen zijn weer achter de rug: het gourmetstel mag weer opgeborgen worden, vrede op aarde is weer totally 2017 en je kan de familieWhatsApp weer zonder schuldgevoelens gaan negeren. Maar wie weet zit je nog vol met frustratie over gebeurtenissen, gesprekken of interacties tijdens de Kerstdagen waar je met stoom uit je oren aan terugdenkt.

Heb je je weer flink in moeten houden om geen Dimmu Borgir op te zetten tijdens het zoveelste zeiknummer van de Top 2000, euforisch aan elkaar gepraat door onnozele nitwits? Met lange tanden een taai, lauw biefstukje weg moeten werken omdat je schoonouders dit jaar zoutloos koken en dat dit hun kookkunst geen goed heeft gedaan? Flink uitgepakt met cadeautjes voor elke achterneef en oudtante om te horen dat er afgesproken was om dit jaar geen cadeaus te geven (via de familieWhatsApp natuurlijk godverdomme)? Oom Bertus nog net niet met zijn hele vettige tronie op de bakplaat van het gourmetstel geduwd omdat hij weer zat te zaniken over Zwarte Piet en ‘Onze Tradities’? Voor de hele familie tot in de puntjes een vijf gangen diner gekookt, waarna je twee kerstengeltjes besluiten dat het tijd is voor een food fight? Geïrriteerd omdat je polygame partner tijdens het heidense ritueel niet heeft gezorgd voor dennentakken, maar met een eikentak aankwam voor het ranselen en je het verschil tussen naaldbomen en loofbomen moet gaan uitleggen? De familiedrukte ontvlucht om in de bioscoop achter een bejaard stel terecht te komen die lopend commentaar geven op de film? Of je hele familie meegesleept naar de film om dan in een voorstelling van Bohemian Rhapsody te belanden, waarna je moet uitleggen waarom het geen goede film is?

Soms heb je er gewoon helemaal genoeg van, maar meestal weet je je nog in te houden. In Enough van Anna Mantzaris komen deze herkenbare ergernissen langs, maar houden de personages zich voor de verandering niet in en schreeuwen het uit, worden balorig, opstandig, gewelddadig en pikken het gewoon weg niet meer. Genoeg is genoeg, leef je dus uit met Enough.

 
Vind ons: