Cine Short: You Can’t Have My Blues

Elke donderdag struint de redactie van Cine het internet af, op zoek naar een korte film. Soms van een bekende filmmaker, soms van iemand die meer bekendheid verdient. Wij van Cine zeggen: kijk eens een kortje.

Carly E. is de artiestennaam van de celliste Carlijn van Wijk. Van haar 12e tot en met haar 18e toerde ze met het Nederlands Jeugdorkest door Europa en China. Op haar 23e verhuisde ze naar Londen en anderhalf jaar later week ze uit naar Argentinië. Daar ontwikkelde ze zich als singer-songwriter en solo muzikant, waarbij ze zichzelf begeleid met haar cello en een looper pedaal. Terug in Nederland begon ze haar band samen met gitarist Richie Richman, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassist Annick Odom. 

Hun analoog opgenomen debuutalbum Timeless Thoughts werd op 15 juni 2018 op 12 inch vinyl uitgebracht in Cinetol. In de short van vandaag zien we een live optreden van de single You Can’t Have My Blues van het debuutalbum. De single heeft ook een bijbehorende videoclip, die onlangs op 31 maart online verscheen. De clip is geregisseerd door onze eigen filmfanaat en muziekliefhebber Sjoerd van Wijk, niet toevallig ook de broer van Carlijn. De redactie van Cine wordt immers niet bevolkt door monomane filmcritici, maar door multigetalenteerde regisseurs, festivalmakers, filmprogrammeurs, scenaristen en podcasters, waarvoor we graag af en toe de kruiwagen uit de stalling halen.

https://vimeo.com/212376159
Vind ons: