Nu aan het lezen:

Cine Short: Sword of the Dead

Cine Short: Sword of the Dead


Elke donderdag struint de redactie van Cine het internet af, op zoek naar een korte film. Soms van een bekende filmmaker, soms van iemand die meer bekendheid verdient. Wij van Cine zeggen: kijk eens een kortje.

Er zijn enkele wapens die dusdanig iconisch gebruikt werden in bekende zombiefilms, dat ze door de associatie met de film een betere reputatie hebben dan ze verdienen: een shotgun in zowat elke zombiefilm, de grasmaaier in Braindead en de kettingzaag in de Evil Dead-films bijvoorbeeld. In het geval van een daadwerkelijke zombie-uitbraak zijn dit echter allemaal verschrikkelijk onnozele keuzes: een shotgun heeft kogels nodig en maakt lawaai waar onherroepelijk meer zombies op afkomen, een grasmaaier werkt op benzine en/of elektriciteit en maakt ook een boel herrie en een kettingzaag heeft ook deze nadelen en zorgt er daarnaast voor dat je een grote kans loopt om per ongeluk je eigen been af te zagen. Een connaisseur van zombiefilms weet dat je het beste gebruik kan maken van een wapen waarmee je stil en efficiënt zombies ombrengt, bijvoorbeeld een machete of nog beter (mits in de handen van een getrainde gebruiker), een katana oftewel een traditioneel Japans samurai-zwaard. Kijk maar naar Michonne in The Walking Dead. Katana’s werden uitgetest op een rij ter dood veroordeelde misdadigers: de beste katana’s wisten in één slag zes slachtoffers te doorklieven.

In de short van vandaag, Sword of the Dead, meert een samurai in 1644 aan op een eilandje dat zijn geboortegrond is. Daar ontmoet hij een gewonde man die aan een paal is geketend met daarop de dreigende boodschap: “Beware the hungry corpse“. Voordat je kan zeggen “They’re coming to get you, Barbara…” wordt onze held omringt door een klein legertje ondoden en moet hij al zijn zwaardkunst inzetten om te overleven.

De stemmige zwart-wit beelden doen denken aan het werk van Kurosawa, terwijl het zombiegeweld begeleid wordt door een synthesizer-soundtrack die schatplichtig is aan John Carpenter’s muzikale meesterwerkjes. Aan het einde van de short wordt gehint naar een sequel, laten we het hopen want dit smaakt naar meer.

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken