Now Reading:

Cine Short: Speel met me

Cine Short: Speel met me


Elke donderdag struint de redactie van Cine het internet af, op zoek naar een korte film. Soms van een bekende filmmaker, soms van iemand die meer bekendheid verdient. Wij van Cine zeggen: kijk eens een kortje.

Speel met me (2002) van Esther Rots is vanuit de beperkingen van de korte film toch bijzonder ambitieus. Rots’ film speelt met verschillende aspecten die inherent zijn aan film. Haar beelden focussen zich op de textuur van dingen, terwijl ze in haar versnipperde montage speelt met hoe cinema tijd en ruimte manipuleert. De bewerking van het geluid is in haar film ook meesterlijk afgestemd op wat ze laat zien. Speel met me heeft een gefragmenteerd verhaal, dat je als kijker geboeid houdt. Een meisje in het water droomt weg en door verschillende associaties herinnert zij zich dingen of lijkt ze voorkennis te hebben van gebeurtenissen die nog plaats moeten vinden. De cinema van Nicolas Roeg die ook op intense wijze door de tijd reist moet wel een inspiratie zijn geweest. Speel met me is een sensuele en vervreemdende film die in zijn beknopte duur simpel lijkt, maar een complexe en ongeordende realiteit weergeeft die beklemt en fascineert.

 

Written by

George is een kunsthistoricus en ongeneeslijke cinefiel en schrijft naast Cine voor Schokkend Nieuws, Frameland, Gonzo (Circus) en de Filmkrant. Daarnaast kun je zijn kunstkritiek lezen in Metropolis M en Tubelight. Film is alles voor hem. Een manier om te ontsnappen aan de harde realiteit maar ook het perfecte medium om diezelfde rauwe werkelijkheid te vangen en begrijpelijk te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.