Cine Short: Bravest Warriors

Elke donderdag struint de redactie van Cine het internet af, op zoek naar een korte film. Soms van een bekende filmmaker, soms van iemand die meer bekendheid verdient. Wij van Cine zeggen: kijk eens een kortje.

Pendleton Ward is het meesterbrein achter de immens populaire animatieserie Adventure Time, waarvan onlangs na grofweg een dozijn seizoenen op Cartoon Network de laatste aflevering werd uitgezonden. Adventure Time werd een gigantisch merchandisings-fenomeen: als je in het centrum van een grote stad over straat loopt, struikel je over Finn-hoedjes, BMO-rugzakken en Jake-knuffels en als je achter je console kruipt kun je je lol op met een half dozijn videogames. Maar Ward zelf stapte na vijf seizoenen op als showrunner omdat hij volgens eigen zeggen helemaal gek werd van de werkdruk. In 2012 creëerde hij de prijswinnende webserie Bravest Warriors, die inmiddels vier seizoenen telt.

In Bravest Warriors volgen we vijf heldhaftige tieners in het jaar 3085 die na de verdwijning van hun ouders hun taken hebben overgenomen als beschermers van het universum. De vijf hebben elk een speciaal wapen in de vorm van een holografisch dier dat ze kunnen manifesteren wanneer ze het nodig hebben. De serie begint als een vrolijke, luchtige en kleurrijke komedie met afleveringen van rond de zes minuten, maar gaandeweg ontplooit zich een diepere laag en bouwt de serie een rijke mythologie op die zeker niet onder doet voor de epische world building van Adventure Time. De eerste drie seizoenen zijn online te vinden, daarna werd het vierde seizoen als traditionele TV-serie gemaakt. In de allereerste aflevering getiteld Time Slime, komen de vijf helden terecht in een time loop waardoor ze steeds vast blijven zitten in dezelfde situaties. Dankzij de korte lengte kijkt de serie lekker weg, het is net als het eten van een kan Pringles: voor je het weet heb je weer een seizoen achter de kiezen want het smaakt naar meer.

 
Vind ons: