Now Reading:

Cine & Lab111 presenteren Suspiria (2018)

Cine & Lab111 presenteren Suspiria (2018)

 

In het kader van Halloween presenteren Cine en LAB111 een speciale voorpremière van Luca Guadagnino’s waanzinnige, gelijknamige ‘feminist horror’ remake van Dario Argento’s classic Suspiria. Guadagnino’s nieuwste is een mysterieuze, broeierige én bloedige arthouse horror vol duistere rituelen en moderne hekserij.

Cine presenteert dan ook een bijzonder, passend randprogramma:

💃 dansperformance door collectief Chronos
🧙 inleiding over hekserij in de filmgeschiedenis door Paula Rosanna Lina
🎃 De Cine Horror Quiz, gepresenteerd door Julius Koetsier
🍸 Witches Brew cocktails van Strangelove Amsterdam
😈En meer…

De remake van Dario Argento’s horrorklassieker Suspiria is niet zomaar een reboot of slap aftreksel van het origineel. Met de eigenzinnige Luca Guadagnino (I am loveA bigger splash en Call me by your name) kan deze nieuwe versie je alleen maar verrassen en versteld doen staan. In de film reist de ambitieuze danseres Susie (Dakota Johnson) vanuit het Amerikaanse platteland af naar een nog verdeeld Berlijn. Daar wil zij dansen aan de prestigieuze Markos Academie waar artistiek directeur Madam Blanc (Tilda Swinton) de scepter zwaait. Maar hoe zit het nou met al die mysterieuze verdwijningen onder de studenten? En wat is de betekenis van al die duistere en vreemde rituelen die de dames op de academie uitvoeren?

Tickets: www.lab111.nl/suspiria. (Cinevillepas geldig)

Written by

George is een kunsthistoricus en ongeneeslijke cinefiel en schrijft naast Cine voor Schokkend Nieuws, Frameland, Gonzo (Circus) en de Filmkrant. Daarnaast kun je zijn kunstkritiek lezen in Metropolis M en Tubelight. Film is alles voor hem. Een manier om te ontsnappen aan de harde realiteit maar ook het perfecte medium om diezelfde rauwe werkelijkheid te vangen en begrijpelijk te maken.

Input your search keywords and press Enter.