Christopher Nolan is begonnen met het draaien van zijn nieuwe film Dunkirk, het oorlogsdrama over de Franse kustplaats Duinkerke die tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest werd door het Duitse leger, nadat het Britse expeditieleger in 1940 halsoverkop de stad ontvluchtte richting Engeland. Nolan focust zich in Dunkirk op deze ontsnapping van de Britten die als codenaam Operation Dynamo kreeg.

Nolan draait niet alleen in Duinkerke, ook Los Angeles, Groot-Brittannië én Nederland staan op het lijstje van filmlocaties. Waar Nolan precies in Nederland neerstrijkt en wanneer, is nog niet bekend. Wel speelt in de geschiedenis van Duinkerke IJmuiden een belangrijke rol. In 1944 werd vanuit hier de Franse stad bevoorraad door Duitse onderzeeërs. Terwijl het grootste deel van Frankrijk al bevrijd was, hielden de Duitsers in een aantal Franse kustplaatsen nog stand.

De cast van Dunkirk is indrukwekkend, met namen als Tom Hardy, Mark Rylance (kersverse Oscarwinnaar voor Bridge of Spies), Kenneth Branagh, Cilian Murphy, Fionn Whitehead, James D’Arcy en Jack Lowden. Het camerawerk is van de Zweeds-Nederlandse Hoyte van Hoytema die eerder met Interstellar ook al met Nolan samenwerkte. Er wordt zowel op 65mm film gedraaid als op IMAX. De film gaat wereldwijd rond 21 juli 2017 uit in de bioscoop. De verwachtingen kunnen dus nog een jaar tot Nolan-hoogte worden opgestuwd!