Ik heb 50 Shades nog niet gezien, dus ik kan daar moeilijk over oordelen. Maar laat ik wel zeggen dat het in plaats van een tijdelijke bioscoophit onder vrouwen ook een filmklassieker had kunnen worden, als bijvoorbeeld het script door Bret Easton Ellis was geschreven (van onder andere American Psycho, die het graag wilde schrijven). Een positief punt is acteur Jamie Dornan, die ik kende van The Fall, waar hij een seriemoordenaar speelt in deze donkere tv-serie (met ook Gillian Anderson in een toffe rol, maar dat terzijde).

Dornan zal over een tijdje te zien zijn in wat een donkere thriller moet worden over de Slager van Praag, de nazi Heydrich: Anthropoid.

Het verhaal ken ik uit de roman HHHH (aanrader!) van Laurent Binet. Twee Tjechische verzetsstrijders trekken naar Praag om Heydrich te vermoorden, die de stad in zijn greep houdt. Een bizar verhaal dat dus echt gebeurt is, wat het nog iets leuker maakt. Het boek is vooral ook humoristisch, maar het verhaal heeft genoeg in zich om ook een donkere vertelling te krijgen. Anthropoid moet ergens in 2016 uitkomen. Blij dat Christian Grey ook de duistere rollen blijft doen.