Now Reading:

Cemetery of Splendor trailer

Cemetery of Splendor trailer

 

Tijdens het filmfestival van Toronto werd Cemetery of Splendor aangeprezen met “neuroscience, Khmer animism, meditations on war and death, and the quotidian details of everyday life in a small village”. Dat citeer ik maar gewoon in plaats van het proberen zelf te omschrijven.

Cemetery of Splendor is dus geen doorsnee film. De Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul zet een spektakel neer met bovennatuurlijke verhaallijnen, droombeelden en hallucinaties. Soldaten met een mysterieuze slaapziekte krijgen een plekje in de kliniek waar Jenjira werkt. Haar taak is om te zorgen voor Itt, een knappe soldaat zonder familie. In zijn dagboeken vindt Jenjira notities die een connectie onthullen tussen de ziekte en eeuwenoude krijgers – die de energie van de slapenden lijken te misbruiken door de tijd heen. Ja echt.

Cemetery of Splendor viel al in de prijzen tijdens de festivals van Sundance, New York en Toronto en gaat vanaf maart in een select aantal bioscopen draaien. Hier vast de Cemetery of Splendor trailer:

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.