Cannes: The Sea Of Trees (met teaser trailer)

Als Gus van Zant (Paranoid ParkElephant) een nieuwe film maakt die over de schaduwkant van de mens gaat, spitsen filmliefhebbers massaal hun oren. En daarmee ook de internationale filmpers die zich heeft verzameld in Cannes voor het beroemde filmfestival, waar van Zant’s The Sea Of Trees voor het eerst te zien was.

Wat volgde is een splitsing zo groot als de kloof in de Grand Canyon tussen critici en enthousiastelingen. Want de één zeikt de film compleet af terwijl de ander laaiend enthousiast is. Een tweestrijd die we de laatste jaren vaker zien op Cannes. Hoe kan dat?

Allereerst is de film iets anders geworden dan velen hadden gehoopt. The Sea Of Trees is langzamer en minder edgy dan de eerdere films van Gus van Zant, aldus de critici. Sommigen noemen hem zelfs ronduit saai (en staken af in boe-geroep na de vertoning op Cannes). Aan de andere kant staan positieve reacties die de film bombarderen tot één van de smaakmakers van het festival.

De film draait om de hoofdpersoon die wordt gespeeld door Matthew McConaughey. Die is in de vorm van zijn leven na heldenrollen in True Detective, Dallas Buyers Club en Interstellar –en misschien dat daarom de verwachtingen zo hoog waren. Zijn personage trekt de bossen in onder de berg Fuji, bekend als de Suicide Forests, om zelfmoord te plegen. Vlak voor dat moment komt hij ene Watanabe tegen, en komen ze erachter dat samen zelfmoord plegen een stuk lastiger is. Er ontstaat een band tussen de twee, waaop het verhaal verder zal borduren. Het verhaal leest als een Murakami boek, maar of de film net zo goed wordt als de werken van de Japanse grootmeester zal moeten blijken. Het is nog niet duidelijk of The Sea of Trees in de Nederlandse bioscopen gedraaid wordt, maar wat ons betreft wel.

The Sea Of Trees teaser trailer:

Vind ons: