Wie Stacy Martin in Nymphomaniac heeft gezien weet dat ze heel erg goed is in een rol die de grenzen van fatsoen opzoekt. Marie Monge had die rol ook constant op haar netvlies bij het schrijven van Treat Me Like Fire (of Joueurs, zoals hij in het Frans heet), want dit personage is haar op het lijf geschreven.

De film draait om Ella en Abel, die vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten een vuur aanwakkeren dat niet meer te stoppen is, en waarvan je weet dat het op den duur alles zal vernietigen. Abel is een gokker en levensgenieter die met zijn charisma mensen aan zich weet te binden, en ze meesleurt naar waar hij dan ook heen wil. Al in het begin van de film weet je dat Ella niet de eerste is geweest die hij kapot heeft gemaakt, maar wel waarschijnlijk de laatste zal zijn. Na een verrassende wending in het verhaal verandert hun werkrelatie in een liefdesrelatie als de sluimerende passie niet langer onderdrukt kan worden. Hij neemt haar mee naar een underground casino en vanaf dat moment is het een neerwaartse spiraal van verslavingen, schulden, bedrog en dreigend geweld.

Treat Me Like Fire is een verhaal over verslaving, maar nog meer een verhaal over zelfdestructie. Een thema dat zo interessant is omdat er zo veel tegenstellingen in zitten; waarom zouden we onszelf kapot willen maken of dingen willen verliezen? Omdat het kan, en omdat de stakes zo hoog zijn, zo bewijzen Abel en Ella. Juist als je alles verliest is de adrenaline-stoot het grootst.

Het is daarnaast de zoektocht van een jonge vrouw die opgroeit in de veilige omgeving van een familierestaurant, die plots toegang krijgt tot een spannende wereld waar ze zich opvallend comfortabel in voelt. Een situatie die je vaker ziet bij relaties die zo elektrisch zijn dat je weet dat het niet goed kán aflopen, en dat de hele omgeving dat ook ziet — maar de betrokkenen worden zo geladen door de spanning dat ze het nooit op zullen geven totdat alles vanzelf ontploft. Ella, met Stacy Martin die wederom fantastisch is, zal dat op tijd moeten realiseren. Vanuit haar perspectief is het een race tegen de klok om tot inkeer te komen, maar de vraag is of ze dat kan.