Een dag voordat de competitiefilms van Cannes 2018 worden aangekondigd, is de officiële poster van dit jaar onthuld. Die toont een beeld uit de film Pierrot le Fou van Jean-Luc Godard.  

De poster is het werk van ontwerper Flore Maquin en is geïnspireerd op het werk van fotograaf Georges Pierre. Pierre is beroemd om zijn still photography. Hij werkte aan meer dan honderd films mee tijdens zijn dertig jaar durende carrière. Zo schoot hij foto’s voor onder andere Godard, Jacques Rivette, Alain Resnais, Louis Malle, Robert Enrico, Claude Sautet en Bertrand Tavernier. In 2003 overleed Pierre en de poster van dit jaar kan gezien worden als een hommage aan zijn legacy.

Op de poster zien we een sterk en liefdevol beeld van de hoofdrolspelers uit Pierrot le Fou, Belmondo en Katrina. Twee geliefden die op de vlucht zijn en besluiten een tijdje in de Franse riviera te vertoeven. Natuurlijk ook de plek waar het festival plaatsvindt. Als de poster een voorproefje is voor de kwaliteit van de films dan wrijven wij alvast in onze handen.