Zeven jaar geleden werd Lars von Trier persona non grata op het Cannes festival. Hij zei begrip te hebben voor Hitler en grapte dat hij een nazi was. De organisatie was onverbiddelijk en wilde hem en zijn films niet meer zien. Maar nu in 2018 is het tijd voor vergeving en is niet alleen Von Trier weer welkom, ook zijn nieuwste zal film draaien op het festival.

The House That Jack Built draait om Jack The Ripper en de film bouwt de laatste tijd de nodige hype op. Von Trier heeft met Matt Dillon en Uma Thurman interessante hoofdrollen te pakken. De film zal overigens buiten de competitie draaien, want ze wilden Von Trier niet meteen alles geven natuurlijk.

Over die competitie gesproken; naast de zeventien films die al bekend waren gemaakt zijn er gisteren nog drie toegevoegd aan het programma: Knife + Heart van Yann Gonzalez met Vanessa Paradis in de hoofdrol. Ayka van Sergey Dvortsevoy, die in 2008 met Tulpan al Un Certain Regard won. En The Wild Pear Tree van Nuri Bilge Ceylan, die in 2014 met Winter Sleep met de Palme D’Or vandoor ging. Zo keren er dus meer oudgedienden terug.

Nog een laatste toevoeging aan Cannes 2018 is The Man Who Killed Don Quixote van Terry Gilliam, met onder andere Adam Driver. Die film was één van de gedoodverfde favorieten om in competitie te draaien, dus was het verrassend dat hij volledig afwezig was in het programma — daar is nu dus verandering in gekomen. The Man Who Killed Don Quixote zal als slotfilm van het festival worden getoond.