Now Reading:

Cannes 2016: The Happiest Day in the Life wint Un Certain Regard

Cannes 2016: The Happiest Day in the Life wint Un Certain Regard

 

The Happiest Day in the Life of Olli Maki is de winnaar geworden van Un Certain Regard – de alternatieve competitie die parallel aan de Palme d’Or draait.  De zwart-wit film van de Finse regisseur Juho Kuosmanen gaat over een bokser die zich aan het voorbereiden is op een kampioenswedstrijd in de featherweight categorie, maar wordt afgeleid omdat hij verliefd wordt op een jonge vrouw. Het script klinkt niet bijzonder origineel, maar The Happiest Day in the Life of Olli Maki maakte op alle andere vlakken zo’n indruk dat de jury voor de film van Kuosmanen gekozen heeft.

Michael Dudok de Wit kreeg voor The Red Turtle een eervolle vermelding, en lijkt dus nét naast de overwinning te hebben gegrepen. Dat is wel verrassend, aangezien The Red Turtle mocht rekenen op uitermate goede reviews. Dat die film de komende tijd de wereld rond gaat, dat is wel duidelijk.

Hieronder een clip van The Happiest Day in the Life of Olli Maki.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.