Nu aan het lezen:

Cannes 2016: Mimosas wint Critics Week competitie

Cannes 2016: Mimosas wint Critics Week competitie

 

Cannes 2016 staat natuurlijk in het teken van talloze premières – maar ook de verschillende competities spelen een belangrijke rol. Critics Week, dat parallel aan de officiële competitie draait, heeft vandaag haar winnaar bekend gemaakt: Mimosas, van regisseur Oliver Laxe.

Mimosas is het verhaal van een sjeik, die doodziek door het Marokkaanse Atlasgebergte wordt vervoerd. Zijn laatste wens, om begraven te worden bij zijn geliefden, komt in gevaar wanneer de sjeik al vrij snel tijdens de reis overlijdt. Dan begint de film eigenlijk. Twee mannen ontfermen zich over het lichaam wanneer de oorspronkelijke reisgenoten hem niet meer willen vervoeren. De mannen lijken echter hele andere plannen te hebben.

De cast van Mimosas bestaat onder andere uit Ahmed Hammoud, Shakib Ben Omar en Said Aagli. Bekijk hieronder de Mimosas trailer:

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Typ en klik enter om te zoeken