Naast het vertonen van nieuwe films wordt er natuurlijk ook veel gehandeld op Cannes. Zo komen er iedere dag nieuwtjes naar buiten over films die in de maak zijn. We selecteren de meest opmerkelijke.

The Personal History of Rachel Dupree speelt zich af op de Badlands van Arizona, een geliefde locatie onder filmmakers. Denk bijvoorbeeld aan Badlands en Meek’s Cutoff. In The Personal History of Rachel Dupree probeert een stel land te claimen op het dan nog onbekende terrein. De hoofdrollen zijn nu vergeven aan Naomi Harris en Idris Elba. Ja!

Elle, de film van Paul Verhoeven die meedraait in de competitie, is verkocht aan Sony Pictures Classics. Zij zullen de film niet alleen een release in de Verenigde Staten geven, ook brengen ze de film uit in Zuid-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Scandinavië, Oost-Europa (behalve Rusland) en Asia (behalve China en Japan). Nederland is al snel aan de beurt: op 2 juni is Elle overal te zien. Daarmee lijkt het festival voor Verhoeven nu al geslaagd. Elle draait wel pas op de laatste festivaldag in Cannes. Hopelijk zijn er dan nog wat journalisten die de film gaan zien, Cannes stroomt dan al snel leeg.

Russell Crowe zien we op Cannes in The Nice Guys, maar hij heeft ook nog iets anders op stapel staan. In Inside the O’Briens speelt hij een politieagent die ernstig ziek wordt. Een film die zal draaien om hem en zijn familie, zo lijkt het. Het wordt na The Water Diviner (2014) de tweede regieklus voor Crowe.  Ook is er een hoofdrol voor Nicole Kidman weggelegd.

Er wordt opnieuw een film gemaakt over het leven van Dominique Strauss-Kahn. In de film, die de titel The Libertine heeft meegekregen, zullen de Franse lieveling Marion Cotillard en Johnny Depp de belangrijkste rollen op zich nemen. Dat de film een komisch perspectief op het geheel brengt, zorgt ervoor dat ik nog wat huiverig ben voor het eindresultaat. Ook een eerdere verfilming over het leven van DSK, Welcome to New York van regisseur Abel Ferrara, werd in 2014 maar matig ontvangen en haalde zelfs niet de Franse bioscoop, ondanks de hoofdrol van Gérard Depardieu.

Na zijn Oscar-nominatie voor het feministische Mustang is de Turkse regisseur Deniz Gamze Ergüven terug met Kings, een drama over de rellen in Los Angeles in 1992. Absoluut een intrigerende combinatie van onderwerp en regisseur.

Morgen meer!