Now Reading:

Cannes 2016: Films die het (verrassend) niet haalden

Cannes 2016: Films die het (verrassend) niet haalden

 

Er worden ieder jaar zoveel goede films gemaakt dat het voor de organisatie van het Cannes Filmfestival niet makkelijk is om de selectie rond te maken. Logischerwijs vallen er films af. Maar er zijn daarbij ook films waarvan iedereen had verwacht dat ze op Cannes zouden draaien – of dat nu in of buiten de competitie is. Maar onderstaande films zijn er verrassend genoeg helemaal niet bij.

Silence (Martin Scorsese)

Adam Driver zien we op Cannes sowieso terug, maar niet in Silence. En hoewel de verwachting al was dat Scorsese de film niet op tijd af zou hebben, is het toch een teleurstelling. Silence is een religieus drama over twee priesters die naar Japan reizen om het Christendom te verkondigen en worden onthaald met veel geweld.

silence scorsese

 

Free Fire (Ben Wheatley)

Wheatley schoot Free Fire een paar maanden geleden al en dus verwachtte iedereen de film wel op Cannes. Zeker omdat Brie Larson de hoofdrol speelt. Maar niets is minder waar. Free Fire speelt zich eind jaren ’70 in Boston af, waar een ontmoeting tussen twee bendes in een verlaten pakhuis volledig uit de hand loopt. De film staat gepland voor een release in de herfst.

The Light Between Oceans (Derek Cianfrance)

In The Light Between Oceans redt een echtpaar een baby van een aangespoelde roeiboot. Samen voeden ze het kind op in hun huis langs de Australische kust. Michael Fassbender en Rachel Weisz spelen de hoofdrollen in het drama – wat volgens kenners een garantie leek op een slot in Cannes. Niet dus.

Voyage of Time (Terrence Malick)

Als je naar het oeuvre van Terrence Malick kijkt, zie je daar regiesuccessen staan als The Tree Of Life, Badlands en Knight Of Cups. Voeg daar voor zijn nieuwste film Voyage of Time een cast aan toe van Brad Pitt en Cate Blanchett en laat Morricone de soundtrack doen. Een garantie voor een deelname aan de competitie in Cannes zou je denken, maar ook in dit geval gaat dat niet op. Voyage of Time is een ‘cosmic drama’, en draait om leven en dood in het universum. Wellicht een iets te ingewikkeld thema? We weten het ook niet. Ondanks de afwezigheid blijven we onverminderd benieuwd.

voyage of time

Endless Poetry (Alejandro Jodorowsky)

Nog zo’n iconische regisseur die we moeten missen. Endless Poetry is het nieuwe project van Jodorowsky. Een autobiografie van een kindartiest: die groeit op met een grote druk van buitenaf, en probeert zich te ontworstelen van iedereen om zich heen. Het gerucht gaat dat Jodorowsky de film gaat laten zien op het side event Director’s Fortnight – waar ook zijn laatste film The Dance of Reality in 2013 in premiere ging. Hopelijk zien we hem daar dus alsnog.

Snowden (Oliver Stone)

Edward Snowden stond centraal in een wereldwijde discussie omtrent privacy, en zijn lot is nog altijd niet bezegeld. Snowden vertelt zijn verhaal door de lens van Oliver Stone. De befaamde filmmaker leek een garantie te hebben op een slot, maar ook hij moest een teleurstelling verwerken. Joseph Gordon-Levitt speelt later dit jaar alsnog de rol van Snowden op het witte doek, maar niet tijdens Cannes.

cinecannesOndanks het missen van bovenstaande films is de lineup alsnog indrukwekkend. Zie hier het overzicht van alle films die dit jaar op Cannes 2016 draaien. Cine is in Cannes aanwezig om je van al het moois op de hoogte te houden.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.