Naast het vertonen van nieuwe films wordt er natuurlijk ook veel gehandeld op Cannes. Zo komen er iedere dag nieuwtjes naar buiten over films die in de maak zijn. We selecteren de meest opmerkelijke.

The Wailing sloeg afgelopen weekend in als een bom toen de film in Korea in premiere ging. De thriller van regisseur Na Hong-jin is ook onderdeel van de officiële selectie op Cannes, en is vanavond voor het eerst daar te zien. Vandaag is ook bekend geworden dat The Wailing op 3 juni in Amerika naar de bioscoop komt. We lijken dus weer een nieuw pareltje uit Azië te hebben.

Ook de makers van Beyond The Mountains And Hills zullen vandaag geproost hebben. De film van Israëlische makelij draait in het Un Certain Regard programma, en nu is bekend geworden dat die film begin 2017 een Amerikaanse (en waarschijnlijk Europese) release krijgt. De film van Eran Kolirin draait om David, die na zijn periode in het leger terugkeert bij zijn familie, maar erg moeilijk kan aarden in het nieuwe Israël dat hij aantreft.

Nicolas Winding Refn staat vlak voor de eerste vertoning van zijn nieuwe film The Neon Demon. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar Refn is blijkbaar ook al weer verder aan het kijken. Hij zal namelijk de productie op zich nemen van The Conqueror Worm, een remake van het horror-drama Witchfinder General – dat in de jaren ’60 uitkwam en tot een ware culthit uitgroeide.

Ook nog nieuws over Tetris The Movie. Toen die film al maanden geleden werd aangekondigd kon ik er vooral om lachen, maar nu het vorm krijgt begint het toch interessant te worden. Tetris The Movie wordt een grote US/China productie, in de vorm van een sci-fi thriller waarbij de vallende stenen als concept centraal staan. Allemaal best wel onduidelijk, maar toch ook op een vreemde manier aantrekkelijk. Volgend jaar beginnen de opnames, met een vooral Chinese cast.