Naast het vertonen van nieuwe films wordt er natuurlijk ook veel gehandeld op Cannes. Zo komen er iedere dag nieuwtjes naar buiten over films die in de maak zijn. We selecteren de meest opmerkelijke.

Regisseur Jake Spencer wil dit jaar beginnen met de opnames van zijn nieuwe film South of Hope Street. Het sci-fi project zal worden opgenomen in Noorwegen en vandaag is bekend geworden dat Michael Madsen (The Hateful Eight)  een grote rol krijgt. Een mooie toevoeging!

The Possibility of Fireflies heeft de potentie om de volgende coming-of-age hit te worden. De verfilming van het boek van Dominique Paul gaat over een tiener die ervan droomt om schrijfster te worden. Maar haar onhandelbare moeder maakt die droom vrijwel onmogelijk. De moeder gaat, hoe toepasselijk, gespeeld worden door Courtney Love.

300x300

Helen Mirren en Donald Sutherland gaan samen in een film spelen. De twee iconen spelen zij aan zij in The Leisure Seeker, dat wordt geregisseerd door Paolo Virzì – die op dit moment in Cannes is voor de premiere van zijn film Like Crazy. In The Leisure Seeker draait het om een ongeneeslijk ziek stel dat een tehuis ontvlucht om nog eenmaal een roadtrip te maken. Sounds good.

Na het succes van It Follows komt David Robert Mitchell terug met Under the Silver Lake. Een crime drama met nu al hoge verwachtingen. Vandaag twee nieuwtjes omtrent die film: Dakota Johnson zal een hoofdrol gaan spelen, en A24 heeft de rechten gekocht om de film nog dit jaar naar bioscopen wereldwijd te brengen.