De ‘C’ van City Slickers


In onze rubriek ‘Hiding In Plain Sight’ zoeken we naar de meest obscure, vreemde en overlooked cult en pulp op Netflix. Of een leuke genre-klassieker. Voor het gemak gaan we gewoon het alfabet af, dus vandaag lees je hier over de C van City Slickers. 

De premisse van City Slickers klinkt als een slechte grap: 3 gasten uit ‘de grote stad’ gaan naar een natuurgebied om daar al paardrijdend een grote groep koeien door Colorado te loodsen. Om dit gegeven heen is een film van ruim 2 uur gebouwd (en een vervolg). De film is overigens erg goed.

City Slickers nu terugkijken is niet alleen een feest voor alle 80’s baby’s die zijn opgegroeid met deze films op TV; City Slickers is (verrassing!) een hele goede komediefilm. Billy Crystal, Daniel Stern en Bruno Kirby spelen de drie vrienden, die bij wijze van avontuur en bromance wat wild vee door een Noord-Amerikaans natuurlandschap loodsen, als waren ze de cowboys uit de films uit hun jeugd.

Ik kan eerlijk gezegd geen hedendaagse film bedenken waarin 3 vrienden met dergelijke chemie samen spelen (sorry, The Hangover). Het is vooral Crystals timing die voor humor zorgt. Echter zou ik daarmee de dialogen te kort doen, die zijn namelijk fantastisch.
Er zitten allerlei western-referenties in, zoals John Wayne’s Red River, maar vooral The Magnificent Seven wordt lustig aangehaald (zowel door de cast als door de regisseur). De score is exact dezelfde als die van The Seven en ook het heroïsche gevoel en de zweem van kameraadschap lijkt uit die film te worden overgeheveld. En allemaal met succes. Ik had gedacht dat City Slickers een slecht 90’s overblijfsel zou zijn, maar niets is minder waar. City Slickers is een fantastische buddy-comedy die iedereen zou moeten zien.

City Slickers is te zien op Netflix.

Vind ons: