Bone Tomahawk

 

Het is nog altijd onduidelijk of Bone Tomahawk in Nederland gaat draaien, maar we willen je hem toch niet onthouden. Uiteraard zal hij via de verschillende streamingdiensten beschikbaar komen, dus zien kun je hem sowieso.

Bone Tomahawk werd aangekondigd als een western horror – dan heb je mijn aandacht. Na het zien van de trailer was die interesse nog verder aangewakkerd en de volledige film stelt gelukkig ook niet teleur. Waar gaat de film nu precies over?

Bone Tomahawk is een film die inderdaad moeilijk in een ander hokje te stoppen is dan in eerdergenoemde. De film begint vrijwel meteen met een slachtpartij van een op het oog bewusteloos slachtoffer – een scene die langzaam uit beeld verdwijnt, zodat je de rest zelf kunt visualiseren op basis van het geluid. De rest van de film is jammer genoeg iets minder ‘slim’ opgezet, maar dat is niet iets dat de film écht omlaag trekt. Bone heeft namelijk iets dat andere westerns niet hebben: horror.
We bevinden ons in een dorpje dat -zoals we dat in alle westerns zien- volledig uitgestorven lijkt afgezien van de sheriff en wat mensen in de saloon. Maar in deze film hangt er vanaf het begin een donkere, angstige sfeer. Dat wordt benadrukt door het minimale gebruik van muziek, iets dat goed werkt.

bone tomahawk film review

In de hoofdrol zien we Kurt Russell als sheriff die na een kwart film op expeditie moet: zijn hulpsheriff is samen met een mooie vrouwelijke arts uit het dorp ontvoerd. Door de hulp van een lokale indiaan komen ze erachter dat de daders een groep kannibalistische half-indianen zijn, die ronddwalen in een grot. De grot bevindt zich op een terrein dat zich het beste meet met Carcosa uit True Detective. De strijd die daar wordt gevoerd is uiteindelijk het zwaartepunt van de film, en stelt niet teleur.

Bone Tomahawk is geen diepgravende cinema maar een prima tussendoortje voor een vrije middag in het weekend. Snel genoeg, goed genoeg en leuk genoeg.

Image credit: IGN

Vind ons: