Blumhouse Productions heeft een gigantisch jaar achter de rug en het ziet er niet naar uit dat ze gas gaan terugnemen in 2018. De studio heeft zojuist een releasedatum vrijgegeven voor hun aankomende horror/thriller Truth or Dare.

Vanaf 27 april volgend jaar kun je je griezelhart weer ophalen –want Blumhouse– maar waar gaat Truth or Dare eigenlijk over?

The story centers on a harmless game of ‘Truth or Dare’ among friends that turns deadly when someone, or something, begins to punish those who tell a lie or refuse the dare.

Toegegeven, dat klinkt vrij basaal, maar Blumhouse heeft al meerdere keren bewezen dat zij met simpele concepten wel raad weten. Het dit jaar verschenen Happy Death Day is daar een mooi voorbeeld van.

Truth or Dare is geschreven en geregisseerd door Jeff Wadlow, die je waarschijnlijk kent van Kick-Ass 2. Nu is dat niet meteen een reden om de vlag uit te hangen – Kick-Ass 2 was lang niet zo tof als deel 1, echter hij heeft ook 2 goed ontvangen afleveringen van Bates Motel geschreven, en dat is goed nieuws voor horror fans. Tegelijkertijd heeft Wadlow ook het Kevin James vehikel True Memoirs of an International Assassin geregisseerd, waar we verder met geen woord over reppen hier. Toch, Jason Blum zelf werkt als executive producer aan Truth or Dare, en zijn hitstreak spreekt voor zich.

2017 is een gigantisch jaar voor horrorfilms geweest, en Blumhouse staat helemaal vooraan om die successen te vieren. Die plek moeten ze wel delen met New Line, de studio verantwoordelijk voor IT, en Annabbelle: Creation. Blumhouse is echter de studio achter Get Out, nog steeds een van de meest geprezen films dit jaar, maar ook de meest winstgevende. De film is gemaakt met $4,5 miljoen, en heeft $253 miljoen in het laatje gebracht. Blum is tevens de man achter M. Night Shyamalan’s Split, goed voor $278 miljoen én met een sequel onderweg, namelijk Glass (die meteen de Unbreakable-trilogie completeert).

Naast Truth or Dare kunnen we ook Insidious: The Last Key, een nieuwe Purge-film en een Halloween reboot verwachten in 2018. Als Truth or Dare de horroropmars kan voortzetten hebben we wellicht nog een toffe franchise uit de koker van Jason Blum, een koker die nog lang niet leeg lijkt.

Bekijk hieronder de trailer van Insidious: The Last Key, vanaf 11 januari 2018 in de Nederlandse bioscoop.