Blair Witch Project staat bij mij, en velen met mij, hoog bovenaan de lijst van meest angstaanjagende films. De twijfel of het nu wel of niet echt was (ook al wist je dat heel goed), de op het oog amateuristische beelden, het uitblijven van ‘monsters’ – Blair Witch Project had alles.

Met Blair Witch komt er nu een nieuwe film aan. Geen officieel vervolg, geen spin-off, maar iets daar tussenin. En met de eerste TV-spot is het meteen duidelijk dat de bossen nog steeds doodeng zijn. Waar de film over gaat?

Een groep studenten trekt naar de bossen van Black Hill in Maryland om de mysterieuze verdwijning van de zus van James te onderzoeken. Velen geloven dat haar verdwijning verband houdt met de legende van de Blair Witch. De groep begint hoopvol aan de zoektocht met de hulp van lokale gidsen, maar zodra de nacht valt in het donkere en onvoorspelbare bos voelt de groep een dreigende aanwezigheid. Langzaam aan beseffen ze dat de legende maar al te echt is en veel onheilspellender dan ze ooit hadden kunnen denken.

Blair Witch draait 15 september in Nederland in de bioscoop. Check de TV-spot: