Blade Runner 2 komt en dat lijkt toch een goed idee

 

In 1982 zag Blade Runner het licht en tot op de dag van vandaag prijkt de film op de ‘beste ooit’ lijstjes van liefhebbers. Dat zorgt er ook voor dat er met scepsis naar een eventueel vervolg wordt gekeken. Sterker nog, veel mensen (en ik was daar één van) protesteerden direct bij het horen van de plannen omtrent Blade Runner 2. Maar wat blijkt nu die opvolger er officieel komt: Blade Runner 2 kan weleens een prachtig project gaan worden.

Het is dus zover. In juli van dit jaar zullen de opnames gaan beginnen en komt ergens volgend jaar de opvolger van deze sci-fi klassieker. In de hoop dat we niet de zoveelste uitgekauwde sequel krijgen die het origineel verpest in haar poging tot box office succes, ging ik op zoek naar goed nieuws. En dat kwam er.

Om te beginnen is Blade Runner 2 (mede) geschreven door Hampton Fancher, die ook het origineel schreef. Hij deed dit op basis van de ideeën van Ridley Scott, de regisseur van Blade Runner. Scott zelf zal overigens optreden als executive producer. Ook is bekend gemaakt dat Blade Runner 2 geregisseerd zal gaan worden door Denis Villeneuve. De man die een winning streak op zijn naam heeft gezet met achtereenvolgens Prisoners, Enemy en Sicario. Hij neemt ook de director of photography van die films mee. Dat kan dus eigenlijk niet misgaan. Als kers op de taart zal de cast onder andere bestaan uit Harrison Ford (die dus een terugkeer maakt a la Star Wars) en Ryan Gosling, ook niet misselijk dus. Ik krijg er zowaar zin in.

Blade Runner 2 heeft nog geen releasedatum voor Nederland of welk land dan ook. Maar de verwachting is dat hij in 2017 komt. We zullen het project op Cine blijven volgen.

Vind ons: