Black Panther 
draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscoop, Brian Elstak ging voor Cine naar de film toe en was niet teleurgesteld. 

Black Panther is regisseur Ryan Coogler’s derde film na de gelauwerde Fruitvale Station en Creed. De film vertelt over het fictieve Afrikaanse land, Wakanda en hoe het onaangetast door kolonialisme heeft kunnen uitgroeien tot het meest technologisch geavanceerde land ter wereld.

Coogler weet net als Taika Waititi (regisseur van Thor: Ragnarok) het miljoenenbudget vol Disneydollars op steroïden om te zetten tot visueel en box office-goud. Black Panther is geweldig voor iedereen die van Marvelfilms houdt.

Voor de zwarte bioscoopbezoeker kan het voelen als zoveel meer. Het voelt als een overwinning van black excellence. Het Afrikaanse continent schittert in de film. Iedereen in de sterrencast excelleert. Michael B. Jordan zet met Killmonger Marvels beste antagonist neer sinds Loki (Thor). Letitia Wright is als de geniale Shuri, Wakanda’s belangrijkste wetenschapper, de beste Disneyprinses ooit. Zij is slechts een van de vele sterke vrouwen in de film.

Chadwick Boseman charmeert als de titelheld en koning T’Challa. Black Panther is een afro-futuristisch politiek superhelden-sci-fi meesterwerk. Bewijs dat originaliteit door diversiteit in de schrijverskamer, cast en crew kan leiden tot een game changer. De film brengt stijl, actie, boodschap en vakmanschap bijeen tot een ijzersterke comic book-film. Eén van Marvels mooiste projecten. Een must see.

Brian Elstak