De Beste Series (van 2017)


We leven in een nieuwe golden age of television. Netflix, Amazon, Hulu en binnenkort ook Apple wagen zich allemaal aan het zilveren scherm. Tel daar ‘oude’ spelers als HBO, NBC en ABC bij op en er is simpelweg te veel om bij te houden.  

Daarom helpen we je een handje, want hey, dat is ons werk. Dus hieronder volgen de beste series van 2017, volgens Cine.

The Handmaid’s Tale

Aantal seizoenen: 1
Cast: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Samira Wiley
Genre: drama/sci-fi
Regie
: Bruce Miller
Te bekijken via: Hulu

The Handmaid’s Tale is misschien wel de beste nieuwe serie dit seizoen. Elisabeth Moss (die sinds haar break out rol in Mad Men niets meer fout kan doen lijkt het) speelt een concubine in een dystopische toekomst. Een toekomst waarin vrouwen onderaan de sociale ladder staan, en hun rol gereduceerd wordt tot het krijgen van kinderen. Niet alleen is de spanning in de serie om te snijden, het ziet er allemaal prachtig uit. Het boek waarop de serie gebaseerd is komt écht tot leven, en het seizoen kent niet één zwakke aflevering. Kijken dus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PJTonrzXTJs

Preacher

Aantal seizoenen: 2
Cast: Dominique Cooper, Ruth Negga, Joe Gilgun
Genre: Actie/supernatural
Regie
: Sam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen
Te bekijken via: AMC / FOX

Gebaseerd op de comic van Steve Dillon en Garth Ennis, was daar ineens Preacher. Een zeer gewelddadige, met zwarte humor doorspekte serie over het leven van een predikant met twijfelachtige superkrachten. Nadat Jesse Custer (Dominique Cooper) zijn superkrachten ‘krijgt’ (hij heeft de stem van God en kan zo iedereen zijn wil opleggen) gaat hij samen met een vampier en zijn licht maniakale ex-vrouw opzoek naar diezelfde God. Met prachtige shots van het Amerikaanse zuiden, het schizofrene trio dat ultra-violence niet schuwt en de vele bijbelse verwijzingen maken dit een must-watch van dit jaar.

 
 

Master of None

Aantal seizoenen: 2
Cast: Aziz Ansari, Eric Wareheim, Lena Waithe
Genre: Slice-of-life/komedie
Regie
: Aziz Ansari, Alan Yang
Te bekijken via: Netflix

Seizoen 1 van Master of None was een openbaring voor minderheden op TV. Representatie in pop-cultuur werd een veelbesproken onderwerp en het paradigma was voor eens voor altijd gewijzigd. Dat is allemaal heel goed natuurlijk, maar laten we niet vergeten dat Master of None ook ‘gewoon’ een fantastische serie is. Seizoen 2 is wellicht nog beter dan het eerste seizoen. De cinematografie is iedere aflevering net iets anders en past bij de inhoud van de betreffende episode. Aziz Ansari heeft niet alleen het vertrouwen van Netflix terugbetaald, hij heeft voor een nieuw precedent gezorgd: people-of-color worden eindelijk in staat gesteld hun eigen verhalen te vertellen. En alleen al daarom is Master of None je tijd waard.

 

https://youtu.be/6bFvb3WKISk

 

Stranger Things

Aantal seizoenen: 2
Cast: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder
Genre: Sci-fi/horror
Regie
: Matt Duffer, Ross Duffer
Te bekijken via: Netflix

Dé hit van dit televisie seizoen is ontegenzeggelijk Netflix’ Stranger Things. Is het de nostalgie? Is het de chemie tussen de vriendengroep? Is het de mix van 80’s referenties, John Carpenteresque spanning en het sci-fi sausje? Het is waarschijnlijk all of the above. Het tweede seizoen komt iets trager op gang, maar voor je het weet zit je weer op het puntje van je stoel en leef je (intensief) mee met de inwoners van Hawkins. Wist je al dat wij iedere aflevering van seizoen 2 reviewen? Klik!

 

https://youtu.be/lQ2RGaDBfwI

 

Bojack Horseman

Aantal seizoenen: 4
Cast: Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie
Genre: Adult-animation/komedie
Regie
: Raphael Bob-Waksberg
Te bekijken via: Netflix

Seizoen 3 van Bojack Horseman was een hoogtepunt. Niet alleen voor de serie, maar voor serialized animated television in het algemeen. Er worden zware thema’s behandeld met de luchtigheid van vroege Simpsons afleveringen, en dat allemaal met de dead-pan delivery van Will Arnett. Seizoen 4 gaat handig verder na het desillusionerende einde van seizoen 3, maar geeft geen oplossing voor Bojack’s verdorven karakter en rommelige leven. Die bestaat namelijk niet.

 
Volgende week deel 2 van onze Beste Series van 2017 lijst!

Vind ons: