Apple werkt aan Asimov-serie Foundation


Interessant nieuws voor fans van Isaac Asimov fans: Apple heeft aangekondigd een tv-serie te gaan ontwikkelen naar de Foundation-trilogie, in samenwerking met Skydance, bekend van Annihilation en Altered Carbon.

Naar verluidt zullen David Goyer (Man of Steel) en Josh Friedman (Snow Piercer) het programma gaan produceren en werken als showrunners.

Foundation vertelt een complex verhaal over de mensen die op verschillende planeten leven, allemaal onder het bewind van de Galactic Empire. De hoofdpersoon is een historicus die de gave heeft om de toekomst te zien en de ondergang van de Empire voorspelt. Hij probeert de kennis van de mensheid te redden voordat de beschaving in elkaar stort.

Het is niet de eerste keer dat er wordt geprobeerd om de trilogie te verfilmen. In het verleden hebben Fox, Sony en Warner Bros. zonder succes geprobeerd Asimovs werk te adapteren, met zelfs nog een mislukte poging met Roland Emmerich aan het roer. Naar verluid is de materie zo complex en uitgebreid dat veel schrijvers niet weten waar ze moeten beginnen.

Vind ons: