In Animonday kun je elke maandag terecht voor een verse dosis animatienieuws, aankondigingen van animatiefestivals, -retrospectieven en -events. Daarnaast ook teasers, trailers, leaders, virals en ander geanimeerd vermaak. Vandaag werpen we een blik op een aantal animatieseries die door het immer groeiende aanbod aan streaming-diensten het komende jaar elkaar in je thuisbioscoop gaan verdringen.

Laten we eerlijk zijn, ook wij bij Cine als experts in de materie hebben grote moeite om bij te houden wat het komende jaar gaat brengen wat betreft nieuwe streaming-platformen, laat staan welke series, films en documentaires op zowel de nieuwe alsmede de al bestaande aanbieders te zien zullen zijn. Een compleet overzicht ervan is een taak waar Hercules tijdens zijn Twaalf Taken voor zou bedanken, maar we pikken vandaag een paar veelbelovende geanimeerde krenten uit de pap.

Love Death + Robots, Netflix

Tim Miller en David Fincher zullen binnenkort verantwoordelijk zijn voor een geanimeerde omnibusserie genaamd Love Death + Robots. Miller, de special effect guru die als regisseur doorbrak met de tongue-in-cheek superheldenfilm Deadpool en de Fincher, onder andere verantwoordelijk voor culthits Se7en, Fight Club en Zodiac slaan de handen ineen om de kijker te trakteren op (in hun eigen woorden): ‘sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and blood-thirsty demons from hell’. Dit alles in een wervelwind van verschillende animatiestijlen in diverse genres, van horror tot scifi en van fantasy tot komedie. De trailer is in ieder geval veelbelovend:

Viking Skool, Disney Channel

Deze serie van de Ierse animatiestudio Cartoon Saloon (The Secret of Kells, The Breadwinner) en Samka Productions (Jamie’s Got Tentacles) uit Frankrijk was oorspronkelijk bedoeld voor een meer volwassen publiek, maar nu de serie is aangekocht om vertoond te worden op de streamingsdienst van Disney is de doelgroep jonger geworden, tussen 6 en 11 jaar. Maar desalniettemin zal er voor de volwassen kijkers ook genoeg te genieten zijn als Cartoon Saloon hun unieke, beeldschone esthetiek en stijl weten te behouden. De serie bestaat uit 26 afleveringen van een half uur elk die aan het eind van 2019 te zien zullen zijn.

gen:LOCK, Rooster Teeth

gen:LOCK is de tweede anime-serie van Rooster Teeth’s en de derde 3D-geanimeerde serie, met een sterrencast waaronder Michael B. Jordan (Black Panther), Dakota Fanning (Brimstone), Maisie Williams (Game of Thrones) en David Tennant (Dr. Who). gen:LOCK speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de aarde wordt aangevallen door een kwaadaardige macht genaamd The Union. Slechts een internationaal team van unieke gevechtspiloten die in staat zijn om met hun bewustzijn gigantische mecha’s te besturen genaamd The Polity is in staat om de indringers te bestrijden. Dat je met gigantische mecha’s niet altijd goud in handen hebt, hebben we kunnen zien in de tweede Pacific Rim, de recente film van The Power Rangers en een schier oneindige reeks films in de Transformers-franchise van Michael Bay. De lat ligt wat dat betreft laag 😉