Nu aan het lezen:

Animonday Nieuws

Animonday Nieuws

In Animonday kun je elke maandag terecht voor een verse dosis animatienieuws, aankondigingen van animatiefestivals, -retrospectieven en -events. Daarnaast ook teasers, trailers, leaders, virals en ander geanimeerd vermaak. Vandaag een overzicht van recent animatienieuws.

Animatieserie Steven Universe wint GLAAD Media Award

Donderdagavond werden voor de dertigste keer de GLAAD Media Awards uitgereikt in Los Angeles. De GLAAD Media Awards zijn de prijzen voor de beste cultuur waarin de LBGTQ-gemeenschap (Lesbisch, Biseksueel, Gay, Transgender, Queer) centraal staat. Dit is de eerste keer dat een animatieserie een GLAAD Media Award For Best Kids and Family Programming heeft gewonnen en sowieso de eerste GLAAD Media Award voor een animatieserie. Steven Universe is een animatieserie op Cartoon Network waarin de protagonist Steven samen met een drietal vrouwelijke Crystal Gems de Aarde verdedigt tegen monsters en buitenaardse krachten. De Gems zijn zelf ook van buitenaardse afkomst, maar hebben gekozen voor de Aarde om Steven te beschermen en op te voeden. Steven zelf is de zoon van een menselijke vader en een Crystal Gem: het mysterie rond zijn afwezige, buitenaardse moeder is een net zo belangrijk verhaalelement als de kleurrijke, hyperkinetische gevechtsscènes. Steven Universe komt uit het brein van Rebecca Sugar, die put uit haar eigen ervaringen als biseksuele vrouw. Het enige verbeterpuntje is natuurlijk dat animatieseries hopelijk in de nabije toekomst gezien zullen worden als volwaardige series voor volwassenen en ook in dezelfde categorie als de andere series mee mogen dingen. Misschien volgend jaar?

Nieuwe animatiefilm over The Addams Family aangekondigd

The Addams Family heeft veel verschillende vormen en gedaantes ondergaan sinds de eerste publicatie als krantenstrip in 1938, toen cartoonist Charles Addams de duistere clan in The New Yorker losliet op een nietsvermoedende wereld. De cartoons werden 50 jaar lang gepubliceerd en vonden nieuw leven in een live-action TV-serie in 1964, TV-film in 1977, een animatieserie in 1973 en twee bioscoopfilms: The Addams Family in 1991 en Addams Family Values in 1993. Van hieruit ontsproten een tweede animatieserie in 1992, een reboot in 1998 getiteld Addams Family Reunion die diende om een tweede live-action TV-serie te lanceren. Een musical volgde en ontelbaar veel merchandise, comics, games en een hele Gotische subcultuur. Nu werken de makers van Sausage Party aan een nieuwe animatiefilm, waarin de oorspronkelijke stijl van Charles Addams een belangrijke inspiratiebron is voor de esthetiek van de film. De casting is in ieder geval on point, met Oscar Isaac als Gomez, Charlize Theron als Morticia, Chloë Grace Moretz als Wednesday, Finn Wolfhard als Pugsley, Nick Kroll als Uncle Fester en Bette Midler als Grandmama. Hopelijk gaan regisseurs Conrad Vernon en Greg Tiernan deze keer wèl fatsoenlijk om met hun animatoren.

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken