Animonday: Animatienieuws

In Animonday kun je elke maandag terecht voor een verse dosis animatienieuws, aankondigingen van animatiefestivals, -retrospectieven en -events. Daarnaast ook teasers, trailers, leaders, virals en ander geanimeerd vermaak. Dit keer, animatienieuws!

Is de vloek van de gameverfilming nu eindelijk voorbij? Pokémon Detective Pikachu sleepte deze week namelijk een recordbedrag binnen voor een gameverfilming en alhoewel de critici niet massaal staan te juichen, zijn de recensies mild tot voorzichtig lovend. Gezien het feit dat de Pokémonfilm het op moest nemen tegen de onverbiddelijke stoomwals van Avengers: Endgame is het resultaat indrukwekkend te noemen. En aangezien de film het ook prima heeft gedaan over de gehele wereld, is de kans op een financiële flop inmiddels nihil geworden. Of de film na Deadpool en The Hitman’s Bodyguard het begin is van derde geslaagde franchise voor Ryan Reynolds moet nog blijken. Voor gameverfilmingen in het algemeen is het de vraag of de Sonic the Hedgehog-film een gigantische stap terug zal zijn, of dat Paramount na de catastrofale trailer het geheel nog kan redden. Vooralsnog kan Pikachu een triomfantelijk dansje blijven doen:

Minder succesvol was de lancering van Uglydolls, een geplande franchise van de aanstormende studio STX Entertainment. De studio had hoge verwachtingen van de film en omschreef het als: ‘conceived for franchise building across all platforms from film to television, digital, virtual reality, consumer products, and more.’, waarbij streamingzender Hulu al 26 afleveringen van een serie had besteld en meer dan 100 commerciële partners bij de merchandising waren betrokken. Helaas, zelfs de betrokkenheid van Robert Rodriguez en Janelle Monáe mochten niet baten. De film heeft in de Verenigde Staten tot nu toe bijna 15 miljoen dollar opgebracht, wellicht dat de latere release in de rest van de wereld nog wat kan compenseren. Maar vooralsnog is het een waarschuwing dat het niet verstandig is om een hele franchise op te willen bouwen, voordat je weet of een film aanslaat bij een groot publiek.

Na alle geanimeerde pluizigheid is er gelukkig ook nog nieuws over old-school 2D animatie: Nickelodeon heeft onlangs de rechten voor twee aankomende films verkocht aan Netflix. Dit zijn Rocko’s Modern Life: Static Cling en Invader Zim: Enter The Florpus. Rocko’s Modern Life werd van 1993 tot en met 1996 uitgezonden op Nickelodeon, Invader Zim was tussen 2001 en 2006 te zien. In Rocko’s Modern Life: Static Cling keren de wallaby Rocko en zijn beste vrienden Heffer en Filburt terug naar de aarde nadat ze sinds 1996 verloren waren geraakt in een ruimtevlucht. De serie hernieuwt daarmee het fish out of water concept van de serie, waarin de naïeve Australische immigrant Rocko zich staande probeert te houden in Amerikaans Suburbia. Invader Zim hervat de pogingen van de megalomane alien Zim, bijgestaan door zijn idiote robot GIR, om de aarde te veroveren. Waarom wil je dit zien, zal je je afvragen? Kijk dit en je bent om of je wil nooit meer wat van Invader Zim zien:

Vind ons: