Animonday Animatienieuws

In Animonday kun je elke maandag terecht voor een verse dosis animatienieuws, aankondigingen van animatiefestivals, -retrospectieven en -events. Daarnaast ook teasers, trailers, leaders, virals en ander geanimeerd vermaak. Vandaag een overzicht met superheldengerelateerd animatienieuws.

James Gunn maakt toch Guardians of the Galaxy 3

Regisseur James Gunn wist de uitermate obscure sci-fi superheldentitel Guardians of the Galaxy om te toveren naar twee gigantische kassuccessen in 2014 en 2017, maar zijn werk aan het derde deel van de Marvel-franchise werd in juli vorig jaar stil gezet toen alt-right internettrollen decennia-oude tweets oprakelden met smakeloze grappen. Gunn werd ontslagen, de trollen vierden een feestje onder de brug en de toekomst van de derde film was onzeker. Maar onlangs werd bekend gemaakt dat Gunn weer terug zal keren naar Marvel om de trilogie af te maken. Bronnen vermelden dat Disney en Marvel nooit daadwerkelijk op zoek zijn gegaan naar een vervangende regisseur, maar hebben gewacht tot de controverse over was gewaaid om op oude voet verder te gaan met Gunn. Ondertussen heeft deze niet stil gezeten en gaat hij eerst voor DC aan de slag met een reboot van Suicide Squad. Aangezien de eerste film dusdanig opzichtig invloeden leende van Guardians of the Galaxy, maar niet verder kwam dan een slap aftreksel, is het een voor de hand liggende keuze. Laten we eerlijk zijn, als je blockbusters kan maken over een zooitje ongeregeld in de ruimte waaronder een lopende boom en een psychopathische wasbeer met een wapenfetisj, is een film over een team derdegraads superschurken een fluitje van een cent. En daarna dus ook een wederzien met Drax, Groot, Rocket en de rest!

Marvel kondigt nieuwe animatieseries aan

Disney heeft als mascotte het brave knaagdier Mickey, maar heeft met de opvliegende eend Donald Duck een meer intrigerend personage geschapen. Marvel, Disney en de zender Hulu kondigden recentelijk aan dat ze vier geanimeerde superheldenseries gaan produceren: Donald krijgt in de nabije toekomst gezelschap van de cynische Howard the Duck (bekend van twee cameo’s in de eerder genoemde Guardians of the Galaxy-films en een draak van een film uit 1986), discodiva Dazzler krijgt gezelschap van de katachtige Tigra in Tigra & Dazzler, de inepte superschurk MODOK krijgt een serie voor zichzelf en in Hit-Monkey wordt een Japanse makaak door de geest van een Amerikaanse huurmoordenaar gevormd tot een wapen tegen de Japanse onderwereld. De vier series leiden tot een vijfde serie waarin de helden en schurken hun krachten moeten bundelen in The Offenders. Denk dus aan The Defenders, maar dan geanimeerd en bizar. Er is nog geen datum bekend, maar verwacht wordt dat de series niet eerder dan in 2020 te zien zullen zijn. Bij de series zijn onder andere Patton Oswalt en Kevin Smith betrokken, beiden grote liefhebbers van comics en superhelden, dus dat kan nog interessant worden.

DC Universe breidt uit

The Distinguished Competition zit ondertussen ook niet stil: DC lanceerde dit jaar hun eigen online platform getiteld DC Universe, waar zowel de strips te lezen zijn alsmede de films en series die zich daarin afspelen. Young Justice: Outsiders is één van de pareltjes in hun aanbod: in dit lang verwachte vervolg op de populaire serie die in 2013 niet werd verlengd, staan de sidekicks en tienerhelden die de DC-helden verzamelen als voetbalplaatjes centraal. Inmiddels zijn een aantal van de koters inmiddels zelf volwassen, waardoor nieuwe aspecten van superheld zijn worden onderzocht. Niet iedere plucky sidekick groeit immers door tot held: kinderen, familieperikelen en een grote-mensenbaan staan inmiddels de heroïek soms in de weg. Daarnaast moeten er nieuwe helden getraind worden. Young Justice: Outsiders is meegegroeid met de personages en weet een goede balans te behouden tussen de fantasie en gegronde verhalen die niet bang zijn om volwassen thema’s te behandelen. Ook in deze wereld is er een schrijnende vluchtelingenproblematiek en worden jongeren gehersenspoeld en ingelijfd als kindsoldaten in smerige oorlogen. De eerste dertien afleveringen van Young Justice: Outsiders verschenen in januari, de tweede helft van het seizoen komt in juni dit jaar uit. In oktober verschijnt de geanimeerde soloserie Harley Quinn, waarin Harley het uitmaakt met de Joker en stevig timmert aan haar eigen carrière als booswicht. Of het een succes zal worden, weten we pas over ruim een half jaar, maar gezien het feit dat Harley voor het eerst verscheen in Batman: The Animated Series in 1992 voelt het zeer terecht dat ze wederom in een animatieserie voor zal komen en dit keer als de ster. En ook te zien in de reboot van Suicide Squad dus, om de cirkel geheel rond te maken.

Vind ons: