Afkoelen doe je met deze films

 

Te warm buiten? Geen ventilator in de slaapkamer? Slaap je nog steeds onder de winterdeken? Tijd om af te koelen, en dat doe je het best met deze films.

Cool Runnings (1993)

Een groepje Jamaicanen gaat samen met bondscoach John Candy (RIP) meedoen aan Olympisch bobsleeën. Meer uitleg heb je eigenlijk niet nodig, en ik ga er zelfs vanuit dat je deze film wel gezien hebt. Maar hey misschien is het onwaarschijnlijke gebeurd en ben je deze titel helemaal vergeten. Niet erg, hierbij staat ie weer op je netvlies (en op je Netflix).

Fargo (1996)

De tijdloze klassieker van de Coen broers mag niet ontbreken op een lijstje met koude films. De uitgestrekte sneeuwvlaktes van Minnesota en North-Dakota doen dienst als canvas waarop het talent van de Coen broers (het vertellen van verhalen) prachtig tot z’n recht komt. Ook Fargo zie je op Netflix.

Let the right one in (2008)

Scandinavisch griezelen (en verwonderen) met dit Noorse coming-of-age drama. Tomas Alfredson (Tinker Tailor Soldier Spy) volgt de ongemakkelijke maar aandoenlijke romance tussen de 12-jarige Oskar en de mysterieuze Eli. Het bovennatuurlijke tintje en het mooi vertelde verhaal maken samen met de ijzige omgevingen een perfecte film voor bij 30 graden Celsius.

Four brothers (2005)

Mark Wahlberg is in Four Brothers heel Wahlbergiaans. In een soms onverstaanbaar dik aangezet Bostonian accent (de film speelt zich af in Detroit) zoekt hij samen met zijn 3 broers (André Benjamin, Tyrese Gibson en Garrett Hedlund) wraak op de moord van zijn pleegmoeder. Verwacht lege emoties, onoprechte tranen en veel geweld. O ja, en een ijzig, ijzig Detroit.

The long kiss goodnight (1996)

Eigenlijk doet deze voor spek en bonen mee want het is deels een sneeuwfilm, maar meer een Kerstfilm. En dat is toch wel een beetje raar op dit tijdstip in het jaar. Maar er zijn vreemdere dingen gebeurd dus ik raad hem je toch aan. Vooral omdat het een pure 90’s actie klassieker is (echt waar). De aan geheugenverlies lijdende Gina Davis en Samuel L. Jackson gaan samen op zoek naar het verleden van eerstgenoemde. The Long Kiss is gevuld met foute badguys, over de top actiescènes en cringeworthy oneliners. Maar dat maakt niet uit, de sfeer, muziek en een uitmuntende Jackson maken heel veel goed. En de sneeuw natuurlijk, die heerlijke koele sneeuw.

Imageheader credit: Slim Aarons

Vind ons: