Nu aan het lezen:

Veel aandacht voor soundtrack van Doctor Strange

Veel aandacht voor soundtrack van Doctor Strange

 

Marvel heeft het afgelopen jaar een mooie reeks films afgeleverd. Ook het recente Captain America: Civil War kreeg weer volop goede recensies (zoals die van Brian Elstak voor Cine) maar wat vaak opvalt is dat de soundtrack wat onderbelicht is. De focus ligt op de karakters, op de actie – iets dat begrijpelijk is, maar daardoor voelt de film toch incompleet. Gelukkig heeft Marvel dit zelf ook in de gaten en wordt er voor Doctor Strange een andere weg in geslagen.

Doctor Strange, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, kon ook wel wat positief nieuws gebruiken. Naast Cumberbatch werd recentelijk Tilda Swinton gecast voor de rol van Ancient One. En in de originele Doctor Strange-series is dit karakter Aziatisch – waar Swinton lelieblank is. Dat zorgde voor een nieuwe golf aan whitewashing-opmerkingen. Iets waar Hollywood de laatste tijd vaker mee te maken krijgt. Marvel voelde zich zelfs genoodzaakt met een reactie te komen:

Marvel has a very strong record of diversity in its casting of films and regularly departs from stereotypes and source material to bring its MCU to life. The Ancient One is a title that is not exclusively held by any one character, but rather a moniker passed down through time, and in this particular film the embodiment is Celtic. We are very proud to have the enormously talented Tilda Swinton portray this unique and complex character alongside our richly diverse cast.

Tijdreizen als excuus gebruiken. Nice one!

Maar gelukkig is er vandaag beter nieuws. Michael Giacchino zal namelijk de soundtrack van Doctor Strange op zich nemen. De getalenteerde producer werkte hiervoor aan Pixars’ Up, waarvoor hij een Academy Award ontving – en daarnaast aan nog veel meer projecten van Pixar, maar werkte ook samen met JJ Abrams aan Mission: Impossible III, Star Trek, en Super 8.

Goede keuze van Marvel, zo lijkt het. We krijgen steeds meer zin in deze film, ondanks de (terechte?) kritiek.

 

Leuk? Deel het even!
Leuk? Deel het even!
Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Typ en klik enter om te zoeken