Now Reading:

10 goede acteurs in slechte films

 

Het komt helaas vaker voor dan we zouden willen zien: fantastische acteurs die in slechte films spelen. Het lijkt zonder uitzondering op elk palmares wel een keer terug te komen. Voor iedere Taxi Driver is er een Dirty Grandpa, en voor iedere Donnie Darko is er een Prince Of Persia. Vandaar dat we op Cine besloten –geheel zonder empirisch bewijs– een lijst te maken van de beste acteurs in de slechtste films.

Robert de Niro – The Adventures of Rocky & Bullwinkle (2000)

Mijn goede God. Het tenenkrommende acteerwerk daargelaten. De slechte animaties in ogenschouw nemend. De rare grime laten voor wat het is, blijft dit een vreselijke film. Als je de Niro hoog hebt zitten sla dit dan over. Ongelofelijk hoe snel een voetstuk verwijderd kan worden, en daarvoor in de plaats een galg komt. Ophangen en nooit meer naar omkijken.

The_Adventures_of_Rocky_and_Bullwinkle_6765723

Al Pacino – Gigli (2003)

De rol van Pacino is niet meer dan een veredelde cameo, maar met naam en toenaam op de poster staan van dit Razzies grijpende excuus van een film is vrij heftig voor iemand met de status van Pacino. Volgens IMBD is dit de 88ste slechtste film ooit gemaakt. En daar heeft Pacino dus aan meegewerkt. Ik weet niet of ik hier ooit nog overheen kom.

al-pacino-gigli

Marlon Brando – The Island of Dr. Moreau (1996)

Ik heb deze film onlangs nog bekeken om er zeker van te zijn dat het niet mijn verouderde brein is die informatie anders weergeeft dan de werkelijkheid voorschrijft. Gelukkig is er met mijn brein niets aan de hand, The Island of Dr. Moreau was een gedrocht en is dat nog steeds. De geplaagde productie, het botsen van de ego’s van Val Kilmer en Brando en het gemankeerde verhaal maken een hele vreemde kijkervaring. Misschien is het over 30 jaar anders en schrijft iemand anders over een slechte acteur (Kilmer) in een goeie film. Ga er maar niet vanuit.

42941

Samuel L. Jackson – Snakes on a Plane (2006)

Eigenlijk is de aanwezigheid van Jackon in deze lijst sowieso dubieus. Hoe cool ook, hij heeft inmiddels bijna zoveel goede als slechte films gemaakt, en Snakes on a motherfucking Plane is daar 1 van. Eigenlijk verdient deze film geen verdere synopsis of uitleg waarom dit geen goede film is. De titel zegt genoeg.

tumblr_lrwwtlMbAQ1qdzrmq

Nicole Kidman – Just Go With It (2011)

Misschien is het opnameproces van films bezigheidstherapie voor sommige acteurs. Misschien had Nicole geen geld meer. Misschien had Nicole een stiekeme crush op Adam Sandler. We zullen het wellicht wel nooit weten. Wat we wel weten is dat Nicole Kidman in deze film getrouwd is met de homoseksuele uitvinder van de iPod. En dat Jennifer Anniston iets krijgt met Adam Sandler. Rrrrright.

Just-Go-With-It-nicole-kidman-22974477-1280-688

Frances McDormand – Aeon Flux (2005)

De voor een Oscar genomineerde ster uit Fargo zinkt diep in Aeon Flux. Heel diep. De op een TV-serie gebaseerde film zet Charlize Theron trouwens ook vreselijk te schande. Bewijs? Zie onderstaande afbeelding.

005AFL_Frances_McDormand_001

Will Smith – Seven Pounds (2008)

In deze jammerlijke poging een Oscar te winnen speelt Smith een personage dat per ongeluk 7 mensen doodt in een auto ongeluk. Hij voelt zich zo schuldig dat hij zich laat omleggen door een kwal in zijn badkuip om zijn organen te doneren. Dit is geen comedy.

cb8f62733808ab169fba4e6b3482f97d

Nicholas Cage – Captain Corelli’s Mandolin (2001)

Eigenlijk had deze hele lijst uit alle Nic Cage films kunnen bestaan die niet Con Air zijn. Hoewel, nu ik dit opschrijf vraag ik me af of Con Air eigenlijk wel zo’n goede film is. Waarschijnlijk niet. Anyway, Captain Corelli’s Mandolin spant de kroon. Cage is een mandolin spelende Italiaanse officier in het leger. Dit is denk ik wel voldoende informatie zo.

T12w1Re

Susan Sarandon – Mr Woodcock (2007)

Ah Susan Sarandon, bekend uit films als Thelma & Louise, Bull Durham en… Mr. Woodcock. Een zeer magere film die door de cast tijdens de promotionele tour al de grond in werd geboord. Check de trailer en oordeel zelf.

Bill Murray – Space Jam (1996)

Deze doet een beetje pijn want zowel Bill Murray als Space Jam zijn beide fantastisch. Maar toch.

Stashed-Presents-Behind-The-Meme-Crying-MJ-1050x654

Toevoegingen op deze lijst? Laat het weten in de comments.

Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Input your search keywords and press Enter.