Nu aan het lezen:

Weekendtips van de redactie

Weekendtips van de redactie

Bij Cine vragen we elke vrijdag aan onze redacteuren of ze nog weekendtips hebben. Het kan van alles zijn, van een goed boek of een speciaal event tot een serie die je echt moet zien of een première die dit weekend plaatsvindt.

Podcast: Who Shot Ya

Vaak merk ik pas dat een podcast geleidelijk een favoriet is geworden als ik hem steeds maar weer als eerste luister. De laatste tijd merk ik dat dat steeds vaker Who Shot Ya is: een losse, grappige en toch niet te oppervlakkige filmpodcast waarin een divers panel filmnieuws en films bespreekt. Ricky Carmona, Alonso Duralde en April Wolfe (van de laatste tipte ik laatst ook al de podcast Switchblade Sisters) kletsen met een wisselende gast (vaak Inkoo Kang of Drea Clark) over van alles en nog wat. Elke podcast begint met een rondvraag en het segment ITIDIC (“Is this Important; Do I Care”) waarin groot en klein filmnieuws voorbijkomt; daarna wordt een nieuwe film besproken gevolgd door een gesprek over een gerelateerd thema; en ten slotte volgt het welbekende aanradersegment. Het is op zich niets nieuws – maar het panel maakt er wat van en ik zie elke week uit naar de nieuwe aflevering. Hedwig van Driel

Nanette/Please Like Me

De afgelopen weken zag ik mijn tijdlijn van Facebook en Twitter volgeplempt worden met fans van Hannah Gadsby’s nieuwe stand-upcomedy show Nanette. Dat maakte me natuurlijk nieuwsgierig, maar de kans om zelf een oordeel te vellen, heb ik nog niet gehad. Hannah Gadsby ken ik echter wel van de Australische Netflix-serie Please Like Me. In deze sitcom met droge humor  speelt ze een uitgebluste, depressieve vrouw. Maar dat doet ze niet op een vermoeiende of frustrerende manier. Sterker nog, ze maakt  je aan het lachen zonder dat haar problemen gebagatelliseerd worden. Omdat ik haar zo leuk vond in Please Like Me, ben ik benieuwd naar Nanette. Die ga ik dus maar eens kijken dit weekend. En als die show toch niet bevalt, kan ik altijd nog opnieuw beginnen aan Please Like Me. Paula Lina

Free Play Weekend in de TonTon Club(s)

Ooit begonnen verborgen tussen de raamprostitutie op de Wallen is het zeer sympathieke Arcade/Bar/Club-concept achter de TonTon Club inmiddels uitgebreid naar een swanky toko in Amsterdam-West met boozy milkshakes en een menukaart vol met Japanse heerlijkheden waarbij je moet oppassen dat je je chopsticks er niet bij opeet én een ware Air Hockey Club genaamd PUCK, iets verder westwaarts gelegen waar je ook je buikje vol kan eten aan Sliders en de speciaalbiertjes en de cocktailbar zorgen voor een reden om een goede bodem aan te leggen. Dit weekend zitten ze zonder nieuwe tokens, dus grijp je kans om helemaal los te gaan in de arcades en dan kun je je hele uitgaansbudget spenderen aan snacks en al dan niet alcoholische versnaperingen! Luuk van Huët

Freeplay Weekend! Na vijf jaar lang TonTon Club zwerven er zo'n 230.000 TonTon tokens de wereld over. Wegens een…

Geplaatst door De TonTon Club op Woensdag 27 juni 2018

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken