Nu aan het lezen:

Weekendtips van de redactie

Weekendtips van de redactie


Bij Cine vragen we elke vrijdag aan onze redacteuren of ze nog weekendtips hebben
. Het kan alles zijn, van een goed boek tot een serie die je echt moet zien.

 

Switchblade Sisters/The Canon

Twee mensen die uitgebreid praten over een oudere film. Het is zo’n simpel concept. En de basis voor twee van de podcasts die ik het liefst luister.

De eerste is het relatief jonge Switchblade Sisters, waarin filmjournalist April Wolfe spreekt met vrouwelijke filmmakers over horrorfilms. De gesprekken gaan allerlei onverwachte kanten uit en geven je altijd zin om de oude(re) film weer te bekijken. Bovendien leidt de bespreking van de oude film er vaak toe dat er ook interessant wordt gesproken over de film of films van de uitgenodigde makers, op een manier die met een gewoon interview moeilijk te bereiken is.

De tweede podcast bestaat al veel langer, maar is veel beter geworden sinds #metoo. The Canon, waarin van een of twee films besproken wordt of ze in de filmcanon horen, had namelijk oorspronkelijk twee presentatoren, Amy Nicholson en Devin Faraci. Nadat bleek dat Faraci zich meermaals schuldig had gemaakt aan seksueel wangedrag stopte de podcast tijdelijk. Nu is hij alweer een jaar terug in een andere formule: Amy Nicholson presenteert, en elke aflevering is er een nieuwe gast die een film aandraagt voor canonisatie. Een veel betere formule, waardoor ik nu vrijwel elke aflevering luister.
Hedwig van Driel

 

Brooklyn Nine-Nine

Gisteren besloot Fox de botte bijl te hanteren en een aantal minder bekeken maar zeker niet minder geliefde comedy’s te cancellen. Nu kan ik zonder The Mick en Last Man on Earth nog wel leven, maar jongens, wat zal ik Brooklyn Nine Nine gaan missen. De sitcom, over het reilen en zeilen binnen een sociaal disfunctionele politie-eenheid, wordt zonder veel ceremonie afgedankt door de zender terwijl het vijfde (en nu dus laatste) seizoen nog moet worden afgesloten. Nog twee afleveringen dus en dat was ’t dan. Thanks, Fox! De verhaallijnen van Brooklyn Nine Nine gaan niet veel verder dan de gebruikelijke workplace-clichés (botsende ego’s, stuiterende hormonen) maar de bijzonder diverse en eigenzinnige ensemble-cast — de leukste sinds Community — heeft wel degelijk een uniek gevoel voor humor. Het is hun chemie die er voor zorgt dat na vijf jaar de rek er nog niet uit is. Dus: bij dezen roep ik een populaire streaming-dienst met een voorliefde voor tweede kansen op om in de buidel te tasten en er nog een seizoen of wat aan vast te plakken. Netflix heeft de beste papieren: de eerste vier seizoenen zijn daar al te zien. Doe wat juist is en breng dit weekend een eresaluut aan deze oudgediende. Nine nine!
Ramon Boers

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken