Nu aan het lezen:

Weekend: Het nieuwe Cine & Ed Kemper

Weekend: Het nieuwe Cine & Ed Kemper


Zaterdag! Eindelijk! Het was een week waarin er heel erg veel werk verzet moest worden, en ook daadwerkelijk verzet is, met als grote doel om het nieuwe Cine zo snel mogelijk online te krijgen. We hebben de rigoreuze beslissing genomen om de site een paar dagen op zwart te zetten.

Vanuit mijn professionele perspectief (ik werk in online marketing) een beslissing die ik nooit zou nemen of zou adviseren – maar toch was het in dit geval het enige dat we konden doen. Althans zo voelde het.

We moesten met Cine terug naar de basis. Naar het gevoel dat we hadden toen we hiermee begonnen. En daarna met nieuwe energie toewerken naar de doelstellingen die we onszelf 2,5 jaar geleden hebben gesteld. Dat gaan we doen en we zijn blij dat je dit leest en dus (weer) bij ons bent.

Deze zaterdag is er dus zo eentje die voelt als verdiend. De afgelopen tijd heb ik veel films en series gezien maar Mindhunter (hier een langer stuk daarover) is misschien wel de serie die het meest is blijven hangen. Kruipt onder je huid, schreef ik al. Vandaag kwam ik per toeval een bericht tegen over de originele tapes van de seriemoordenaar-interviews waarop Mindhunter is gebaseerd. Ja… die interviews zijn er echt en ze zijn zo chilling als je zou verwachten – of vrezen.

Uit mijn eerdere review bleek al mijn waardering of zelfs lichte fascinatie voor Ed Kemper. Voor de acteur die de rol zo nauwkeurig heeft neergezet maar ook voor de man die in die rol schuilt. Want het is niet je typische sociopaat. Het is een persoon met een hypnotiserende stem en een bijna likeable charisma.

Klaar voor anderhalf uur Ed Kemper? Zorg dan wel dat je daarna vanavond nog iets leuks gaat doen.

Fijn weekend!

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken