Nu aan het lezen:

Temptation Island 2019: aflevering 9

Temptation Island 2019: aflevering 9

Na in aflevering 8 eindelijk wat serieus drama uit de situatie geperst te hebben, slurpt Temptation Island gulzig verder in de negende.

We beginnen weer met Jietse en Milou, die steeds dichter naar elkaar groeien, vooral nu Milou zich zorgen maakt om Heikki – die zich weer zorgen maakt om Milou vanwege Jietse. Rik zit flink te zuigen tijdens zijn dagelijkse gesprekje met de boys. Heikki vertelt dat hij nauwelijks slaapt. Rik: ‘Wat gaat er dan allemaal in je koppie om?’ Ja, Milou natuurlijk.

De verleiders vertellen nog eens hoe geil ze zijn, dat hun penis daar helemaal stijf van wordt, en dat er nu toch echt iets moet gebeuren. ‘Het volgende kampvuur is cruciaal,’ ‘het spel gaat nu echt beginnen,’ en meer uitspraken die uit iedere andere aflevering hadden kunnen komen. Jaimy analyseert Demi en Milou en concludeert dat Demi geneukt moet worden en Milou geneukt wil worden. Jaimy bekende onlangs in een luchtig gesprek met Goedele Liekens zijn ex verkracht te hebben, dus laten we geen waarde hechten aan zijn mening over wie geneukt moeten/willen worden.

De jongens krijgen deze keer allemaal een privédate met een verleidster naar keuze. Roger kiest voor ‘de exotische Hung’, zoals de voice-over haar noemt. Ze komt helemaal uit het exotische Almere. Tijdens de date bespreken ze aantrekkingskracht en vraagt Roger wat Hung van hem vindt op uiterlijk vlak. Hung: ‘Je ziet er leuk uit. Donker haar.’ Roger: ‘Donker haar, ja. Dat is al één kenmerk.’ Maar het wordt dramatisch wanneer Roger vertelt dat zijn vriendin Laura ‘niet zijn temptation is’, en dat hij met haar gaat omdat hij op innerlijk valt en niet op uiterlijk. Zo zie je maar weer: het is niet alleen de verleiding waar je voor moet waken, je moet ook goed op je woorden letten. Deze dialoog horen we overigens over onbegrijpelijke beelden: de cameraman probeert zich te positioneren voor een shot achter Roger en Hung, maar de camera blijft niet stabiel. Waarom in hemelsnaam deze montagekeuze? We zien Roger en Hung toch niet praten, dus deze beelden hebben geen ‘vaste relatie’ met de audio. Misschien zat er een experimentele kunstfilmer in de montagekamer.

Een nieuwe verleidster arriveert
Sidney reageert op haar binnenkomst

Sidney gaat met ‘andere Demi’ naar de sportschool en dat is heel saai, maar wordt toch getoond omdat het nu eenmaal gebeurd en gefilmd is. Dan wat eten, waarbij Sidney allerlei persoonlijke dingen vertelt over zijn ouders en zijn jeugd. Demi: ‘Echt heel heftige dingen en ik heb beloofd dat ik het tegen niemand zou zeggen.’ Het wordt dan ook niet uitgezonden. Ik weet niet waarom; misschien legale redenen, misschien is het niet opgenomen, of misschien gaan de onthullingen zelfs voorbij de morele grens van de producenten. In elk geval is het voor een realityprogramma een charmante artistieke keuze om iets aan de verbeelding over te laten.

Heikki en Kimberley zitten op een speedboot. De editors benadrukken vooral hoe erg hij met zijn hoofd bij Milou zit. Morgan gaat met Emma naar markt en koopt een armbandje voor haar, of zo. Maakt allemaal niet uit. Als je vier mannen op date stuurt, kan er een date tussen zitten waar helemaal niks interessants gebeurt. Maar die moet je dan toch laten zien, want anders zou het ook raar zijn.

De vrouwen gaan op groepsdate en ook daar gebeurt bijna niks, maar als ze eenmaal thuiskomen des te meer. Laura, die in de vorige aflevering als cockblocker werd neergezet, moet verdwijnen zodat de mannen een betere kans maken bij Milou. Ze wordt op date met overnachting gestuurd met nieuwe verleider Quinten. Arme Quinten lijkt niet in de gaten te hebben dat deze date niet bestaat om iets tussen hem en Laura te laten gebeuren, maar om Laura een nacht uit de villa te houden. Laura: ‘Ik heb gezien dat je niet echt op de bank of op de vloer kunt slapen, maar gelukkig is er nog een bungalow naast.’

Laura toont haar interesse met lichaamstaal

Het plan werkt, want zonder Laura kan Milou ongestoord matig twerken. Terwijl ze dat doet horen we een opmerking van Heikki uit het begin: ‘Ik wil niet dat ze voor een kerel zijn neus gaat liggen twerken.’

De mannen krijgen er nóg een nieuwe verleidster bij, die een nog potsierlijker introductie krijgt dan de vorige nieuwkomers. We worden eraan herinnerd dat we in Thailand zijn door vier lokale mannen die de witte vrouw meedragen op een troon in een bizar kolonialistisch schouwspel.

De aflevering eindigt met een mooie dubbelscène: we zien Milou op haar slaapkamer zitten met Jietse, die haar een enkelbandje cadeau heeft gedaan, en we zien Heikki zijn hart uitstorten bij Ayleen. Beelden waarvan we weten dat beide partners er jaloers van zullen worden.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken