Nu aan het lezen:

Temptation Island 2019: Aflevering 8

Temptation Island 2019: Aflevering 8


Na een dip van een paar afleveringen is het drama eindelijk begonnen op Temptation Island.

De achtste aflevering begint rustig: we maken kennis met nieuwe verleider Quinten. Tegen hem hebben de regisseurs gezegd dat hij Laura maar eens een ontbijt op bed moet brengen. Hij gehoorzaamt, en Laura is natuurlijk niet gecharmeerd. Gelijk heeft ze. Ontbijt op bed is sowieso een slecht idee. Je zit ongemakkelijk (het dienblad waarmee Quinten komt heeft geen pootjes, dus Laura zou het op haar schoot moeten balanceren met een kussen in haar rug) en hebt meestal toch geen trek als je net wakker bent. Ook zou je je tanden moeten poetsen voor je sinaasappelsap tegen je glazuur smijt. Als het ontbijt gebracht wordt door een vreemde die ongevraagd je slaapkamer binnenkomt en je wekt is het al helemaal een verschrikking. Dat Laura meteen de badkamer in duikt, is dan ook volkomen normaal – hoe hard het programma dit ook probeert neer te zetten als aromantisch gedrag. Ook normaal: dat Laura gewoon haar hand uitsteekt, als Quinten probeert zich voor te stellen met een kus. Dat afwijzing wordt in de montage flauw becommentarieerd met het geluid van een zweepslag. De editors doen ook goed hun best om Laura zo vaak mogelijk gapend in beeld te brengen. Ik zeg: hoera voor Laura.

Bij de mannen komt Rik op bezoek: ‘Hee, boyos.’ De boyos zitten netjes met z’n vieren op een rijtje. ‘Hee Rik, kom erbij,’ zegt Roger, in een poging geënsceneerde situatie spontaan te doen lijken. Rik toont Morgan een videoboodschap van Rodanya. Ze zegt dat hij zich meer moet vermaken en ‘openstellen.’ Morgan antwoordt met een betekenisloos: ‘Als ik haar deze indruk geef, dan probeer ik aan mezelf te werken.’ Belangrijker is Riks mededeling dat er die avond weer een kampvuur zal zijn.

Een zin die Rik voor het eerst van zijn leven hoort

Dit geldt natuurlijk ook voor de vrouwen, die de boodschap van Annelien krijgen. De setting is het zwembad, waarin de vrijgezelle mannen op de achtergrond hilarisch ronddrijven op opblaasbanden: een mooie decorvondst.

Bij het kampvuur krijgen we beelden te zien die niet eerder uitgezonden zijn. Voor Demi is er Sidney, die klaagt dat zij minder werkt dan hij. Daar wordt ze kwaad van. Zoals vaker in Temptation Island is het niet de temptation, maar geklaag over de partner dat de eerste echte scheuren in de relatie veroorzaakt. Bij de mannen blijkt dat Sidney minder waarde hecht aan Demi’s woorden: hij ziet haar aan verleider Maxime vertellen dat ze zich altijd een leven na haar relatie kan voorstellen. Wat Sidney zag, vraagt Rik. ‘Ik zag een guy die denkt dat ie interessant is en dat ie kans maakt bij mijn vriendin.’ Rik moet hem erop wijzen wat Demi zelf zei, waarop Sidney reageert: ‘Nee, dat bedoelt ze niet. Dat is bullshit.’

Sidney over letterlijke en figuurlijke achtbanen

Morgan en Rodanya krijgen van elkaar onschuldige beelden te zien. Je moet toch wat. Laura ziet hoe Roger gefascineerd is door nieuwe verleidster Hung en vertelt, alsof ze het over een kleuter heeft: ‘Hij is altijd heel geïnteresseerd als hij Aziatische mensen ziet.’ De beelden voor Roger zijn schokkender voor Heikki: we zien hoe Laura op een feestje Milou ervan weerhoudt te intiem met de verleiders om te gaan. Heikki krijgt beelden van het einde van de avond. Heikki die met Jietste op bed zit en over seks praat. Zijn emoties inhoudend reageert hij monotoon: ‘Ik vind dat niet fijn dat mijn vriendin op deze manier met iemand zit te praten.’ Maar ook Milou schrikt van de beelden van Heikki en Ayleen. Het zijn vooral de woorden van Ayleen, die stelt dat Heikki voorspelde dat zijn piemel zich over twee dagen in haar mond zou bevinden. ‘Wat een goeiekoop wijf man,’ zegt Milou terwijl ze weglopen van het kampvuur.

Op de terugweg barst Demi in tranen uit. Sidney, zich van geen kwaad bewust, probeert Heikki gerust te stellen met verrassend seksisme: ‘Dames blijven dames. Dames zijn nou eenmaal sneller geil dan mannen.’ Eenmaal thuis blijft hij nog lang napraten met Heikki, terwijl Milou zich druk maakt om de beelden die zij gezien heeft. En afleiding zoekt op een feestje, wat ongetwijfeld nóg meer zorgwekkende beelden voor Heikki oplevert…

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken